top of page
  • Team BKNews

В Taobao някой може да влее разум в приятелите ви срещу заплащане


Този приятел, който отказва да скъса с гаджето си, въпреки че има много причини да го направи - това е познат проблем на всички хора по света. Сега някои млади хора в Китай, решени да изведат приятелите си към светлината, ги записват за крещене от онлайн любовни съветници.


Съветниците могат да бъдат открити в платформата за електронна търговия Taobao, като популярни потребители имат над 5 хил. клиенти на месец. Освен за събуждане на безнадеждни романтици, други услуги включват: наличност за чатене, предлагане на рамо, на което да поплачеш, и обаждане за събуждане - буквално всяка сутрин.

Цените варират от 5 до 8,888 юана ($0.69-$1,221) в магазина с най-висок рейтинг. Най-евтината услуга е 10 минути текст или аудио, а най-скъпата - пет часа телефонни обаждания всеки ден в рамките на седмица.


Клиентите могат да платят допълнително, за да изберат пола или възрастта на човека, който ще им крещи, и има ежедневни, ежеседмични и месечни пакети.


Темата за безнадеждните романтици е широко разпространена в Китай през последните години. В лайфстайл платформата Xiaohongshu, чиито потребители са предимно жени, темите "отхвърляне на безнадеждната романтика" и "спасяване на безнадеждните романтици" имат над 15 млн. разглеждания.


В Weibo подобен хаштаг има над 2 млн. разглеждания.


Luo Zhishan, 22-годишна, казва, че услугите ѝ предоставили навременна емоционална подкрепа. Неин приятел я записал за услугата, за да ѝ помогне да продължи, след като се разделила с бившото си гадже по-рано през август.


Но тъй като е безнадеждна романтичка, тя все пак планира да се събере с бившия си приятел. Разговорите с любовния съветник ѝ помогнали да продължи напред:

Реших да продължа да опитвам, но също така събрах кураж да си тръгна по всяко време.

Много клиенти са препратени от приятелите си, твърди управителят на един от магазините в Taobao.


29-годишна любовна съветничка взима само 5 юана за безлимитни чатове с клиентите. Тя се отнася с тях като с приятели, с които може да си комуникира колкото поискат:

Знам, че когато някой е хванат в емоционален водовъртеж, дори малко приятелство може да го спаси.

Източник: Sixth Tone

Comments


bottom of page