top of page
  • bknmoni

Takeshi Kitano получи награда за постиженията в живота си на филмов фестивал в Италия


Японският филмов режисьор Takeshi Kitano бе отличен в петък с награда за постижения в живота на 24-ия филмов фестивал в Италия за приноса си в индустрията за повече от 30 години. Kitano, който е по-познат в Япония като Beat Takeshi, беше признат с наградата "Golden Mulberry" за постиженията си за цял живот - за изработване на "истории, които са лични и едновременно универсални, които забавляват, шокират и пленяват публиката навсякъде".


Водещият на церемонията каза:

"Много италиански филмови фенове са пораснали с неговите филми. Може да се каже, че тук е най-големият фен клуб на Kitano. Това е вид религия тук."

Филмовият фестивал в Далечния Изток, посветен на признаването на произведения, направени в Азия, започна на 22 април за 9 дни в Удине. По време на церемонията Kitano благодари за наградата, макар и да участваше виртуално от Япония. Въпреки това той получи много аплодисменти от публиката на събитието.


"Благодаря Ви, че ме избрахте за тази невероятна награда. Искам да посетя Италия с нов филм следващия път, за да мога да изразя извинението и благодарността си."

Едни от популярните работи на Kitano са криминалната драма "Hana-Bi", която спечели "Златен лъв" на Филмовия фестивал във Венеция през 1997 г., и "Zatoichi", която получи "Сребърен лъв" на същия фестивал през 2003 г. Kitano, който взима участие във военния филм "Merry Christmas, Mr Lawrence", получи "Легион на честта" - най-престижната награда на Франция през 2016 г. Преди Kitano такава награда са получили Joe Hisaishi, който е композирал музика за Studio Ghibli, и звездата Jackie Chan.

Източник: Japan Today

bottom of page