top of page
  • bknmoni

Заподозреният в трагедията с изнасилването в университета Inha е изключен


Има актуална информация за случая със студентката от университета Inha, която почина, след като се предполага, че е била изнасилена от друг студент.

Според новините от 13 септември студентът, който е единственият заподозрян и очакващ съдебен процес за изнасилването и убийството на жертвата, е бил изключен от учебното заведение. Това става почти два месеца след инцидента. По това време от училището заявиха, че ще се справят със заподозрения в очакване на разследване. Училището също е забранило повторното му приемане в университета. На 15 юли 2022 г. Южна Корея беше разтърсена от новината, че студентка в университета Inha е открита от случайни минувачи на земята окървавена. Жертвата е намерена с дрехите си, разпилени на няколко метра от нея. Беше разкрито, че тя е кървяла в продължение на час и тридесет минути, преди да бъде открита и изпратена в болницата, където е починала три часа по-късно. Студент на около 20 години беше арестуван, след като мобилният му телефон беше намерен на мястото. Според информациите двамата пили заедно, а докато тя спяла, той се опитал да я изнасили. Последвало сбиване, а жертвата паднала от третия етаж на блок. Полицията разследва дали студентката е била бутната от заподозрения.

По време на инцидента корейците бяха възмутени, че такъв инцидент може да се случи в кампуса. Университетът обеща да засили сигурността, като инсталира повече камери за видеонаблюдение и аварийни звънци в женските тоалетни. Училището също обеща да инсталира нова система за влизане, където ще са необходими студентски лични карти и ще се записват при влизане. Източник: Koreaboo

bottom of page