top of page
  • albenacacheva

Шоуто за оцеляване "Game of Blood 2" помага на Wavve да увеличи абонатите си


Шоуто за оцеляване на Wavve "Game of Blood 2" се превърна в тотален хит и помогна на корейската стрийминг услуга да увеличи броя на абонатите си. Вторият сезон на състезателното риалити шоу, чиято премиера се състоя на 28 април, включва 14 участници от различни социални групи.


Те са отведени в отдалечен район в Бали, Индонезия, за да изиграят поредица от игри, които изискват както интелигентност, така и физическа сила, за да спечелят награда от 300 милиона вона (223 780 долара). Освен че трябва да спечелят игрите, те трябва да играят и социалната игра, за да избегнат елиминиране и да станат единствените оцелели за наградата.


"Game of Blood 2" надмина очакванията и се превърна в най-гледаното предаване в Корея през последната седмица на май. То оглави категорията на драмите свръхвисоко качество (ОТТ) и интегрирания индекс на TV-OTT, като изпревари други популярни предавания като "Earth Arcade Season 2", "Heart Signal Season 4" и "I Live Alone".


Успехът на сериала се отрази благоприятно и на Wavve, която през втората седмица на май привлече най-голям брой нови абонати от всички стрийминг платформи в Корея.


Вдъхновен от "Money Games" на корейския канал в YouTube Jin Yong-jin, първият сезон предизвика много шум с постоянните си битки на остроумие и неочаквани обрати. Надграждайки този успех, вторият сезон продължава да показва ожесточени състезания и вълнуващи преживявания за зрителите.


Действието на втория сезон се развива в Бали и контрастира с това на първия сезон, който е заснет в студио. Въпреки опасенията, свързани с факта, че всички участници са участвали в други предавания за оцеляване, което може да намали предизвикателството, вторият сезон е посрещнат с одобрение.


"The Game of Blood 2" се отличава със завладяващо съдържание и социална динамика, които държат зрителите ангажирани, тъй като участниците сключват или развалят временни съюзи или поемат предизвикателства сами в зависимост от ситуацията.


Източник: The Korea Times

bottom of page