top of page
  • albenacacheva

Летен списък за четене: невероятни книги от корейски автори


С възхода на всичко корейско, включително музика, филми, храна и драми, е съвсем уместно корейските писатели също да получат заслужено признание. Те не просто правят фурор - те предизвикват литературно цунами! Така че, ако сте запален читател и сте в търсене на следващото си лятно литературно приключение, не пропускайте да се запознаете с тези пет завладяващи книги, написани от талантливи корейски писатели.


1. "Crying in H-Mart "

Мемоари, издадени през 2018 г. Дори Jungkook от BTS сподели в предаване на живо, че си е купил тази книга. Сърцераздирателни спомени за една американка от корейски произход, която губи майка си и си проправя път към формирането на собствена идентичност, Michelle Zauner разказва своята уникална житейска история.


2. "Pachinko"

"Pachinko" е история за млада дама на име Sunja, която се влюбва в богат непознат, обещаващ ѝ целия свят; Sunja открива, че е бременна, а освен това открива, че любовникът ѝ всъщност е женен. Повод за много драма, какво ще направи Sunja?


3. "Kim Jiyoung, Born 1982"

Смразяваща история, в която една жена се оказва, че се превъплъщава в гласовете на други жени - както живи, така и мъртви. Съпругът ѝ търси помощта на психиатър, а това, което следва, е завладяваща история, която не искате да пропуснете да прочетете.


4. "The Court Dancer"

Френски дипломат е запленен от културата на династия Чосон, но това, което привлича вниманието му, не е само културата на Yi Jin, изпълнителка на традиционния танц на пролетната ориола. Jin попада в ситуация, в която следва чужденеца заради съвсем различен живот от този, с който е свикнала, но какво ще се случи между двамата?


5. "Almond: A Novel"

"Almond" е книга за момче, родено с мозъчно заболяване, наречено алекситимия, което му пречи да изпитва емоции. Това обаче трае до шестнадесетия рожден ден на Yunjae, когато всичко се променя. Книгата е любимо четиво на Suga от BTS.


Източник: Allkpop

bottom of page