top of page
  • Sakura

Студент падна от сградата на Националния университет в Тайван


Днес Националният тайвански университет (НТУ) съобщи за друг студент, който е паднал от сградата. Това го прави третия инцидент, два от които са завършили със смърт, на територията на университета в рамките на пет дена.


Chen, 22-годишен студент, е паднал от сградата, принадлежаща на Факултета по социални науки, в петък следобед. Спешният екип пристигнал скоро, след като получил сигнал, и намерил Chen в безсъзнание близо до езерото. За момента състоянието му не е ясно. Не е оставил бележка на мястото, но се предполага, че е възможно друг човек да е замесен в инцидента.


Падането се случва скоро след като ректорът на НТУ Kuan Chung-ming изпрати писмо до всички студенти и преподаватели на едно от най-добрите учебни заведения в страната. Това беше последвано от загубата на два живота в кампуса по-рано тази седмица.

Въпреки че университетът е въвел различни канали за подпомагане на нашите студенти, преподаватели и колеги по време на нужда, ние все още изпитваме тъга и съжаление, че тези трагични загуби не могат да бъдат избегнати“, пише Kuan.

Той призна, че училищната администрация не е направила достатъчно по отношение на предоставянето на помощ с консултиране.


Kuan призова всички преподаватели да се свържат със студентите и „да разберат по-добре тяхното физическо и психическо състояние, за да им предложат необходимата помощ“. Той също така насърчи учениците да потърсят помощ от университета, като същевременно се подкрепят взаимно в този момент на затруднения.

Wu, друг 26-годишен студент от Китай, беше намерен мъртъв в общежитието си в сряда. Той оставил предсмъртна бележка и е съобщено, че смъртта му е свързана с това, че е страдал от продължително заболяване.


В понеделник 20-годишно момиче на име Yang падна от седеметажната сграда на университета. Тя не оставила бележка, така че причината за падането остава неясна. Въпреки това Liberty Times информират, че страдала от депресия.


Студентският консултативен център на НТУ заяви в четвъртък, че се е обърнал към ученици, които може да са били засегнати от скорошните смъртни случаи, както и до рискови групи, които училището наблюдава. Учебното заведение обещава да подобри мерките за безопасност в някои области.


Източник: Taiwan news
bottom of page