top of page
  • albenacacheva

Stray Kids заявяват, че странното е нормално в новия си албум "Oddinary"

Актуализирано: 2.01.2023 г.


Да бъдеш странен е нещо обичайно и всеки е специален по свой собствен начин - това е посланието на Stray Kids в новия им албум "Oddinary".


Осемчленната група проведе онлайн пресконференция в петък 18 март, преди да пусне албума в 13:00 ч. по-късно същия ден.

"Името на албума събира в себе си странното и обикновеното. Всички ние имаме странна страна дори сред обикновените неща и искахме да кажем, че да бъдеш странен всъщност е обичайно", заяви Seungmin.

Changbin сподели относно албума:

"Ако досега музиката на Stray Kids беше фокусирана върху демонстрирането на експлозивна сила, този път малко се поотпуснахме, добавяйки един спокоен, сдържан тон"

И добави:

"Заглавната песен "Maniac" най-добре олицетворява "Oddinary". Надяваме се, че чрез този албум сме успели да покажем, че странното е специално."

Продуцентското звено на Stray Kids, 3RACHA, състоящо се от членовете Bang Chan, Changbin и Han, помага за написването на заглавната песен "Maniac". Триото и авторът на песента Versachoi се обединяват още веднъж след оглавяващия класациите резултат на "God's Menu".


Changbin сподели:

"Притесняваме се дали мислите и поведението ни са нормални, или не, ограничавайки се в правилата, зададени от другите. Исках да се освободя от това ограничение."
"Всеки човек има своя собствена уникалност в себе си. Написах песента с надеждата, че хората ще могат да покажат себе си в обикновения си живот и да се представят по-добре пред света си", каза Han.

Не само 3RACHA, но и всички членове са включени в албума, като членовете на групата са участвали в продуцирането на всичките седем песни - "Venom", "Charmer", "Freeze", "Lonely St." и двете отделни песни "Waiting For Us" (Bang Chan, Lee Know, Seungmin, I.N) и "Muddy Water" (Changbin, Hyunjin, Han и Felix).

"Наистина се гордеем, че всички членове могат да композират и да пишат текстове. И всичко това е благодарение на продуцентското ни звено 3RACHA и всички ние сме им много благодарни", сподели Hyunjin.
"Не само 3RACHA, но и всички членове са много запалени по продуцирането на музика и работят до късно вечер за това. Всички ние слушаме различни жанрове и това всъщност помага за разширяването на музикалния спектър на Stray Kids", каза Changbin.

Bang Chan добави:

"Наистина положителната обратна връзка и комплиментите на хората около нас ни дават повече сили, отколкото добрите оценки. Вярвам, че най-голямата сила на нашия екип е, че всеки един от уникалните цветове на членовете може да се слее заедно, и ние се стараем много да сме сигурни, че всеки член може да блесне по свой собствен начин, когато създаваме песните."

От дебюта си през 2018 г. насам Stray Kids бележи стабилен напредък. Миналата година те станаха първите изпълнители на JYP Entertainment, които продадоха един милион копия от албум с втория си студиен албум "Noeasy".


С "Oddinary" групата надхвърли още повече границата, продавайки 1,3 милиона единици само в предварителни поръчки, което е с близо 400 000 повече в сравнение с предишното им издание "Noeasy".

"Всичко това е благодарение на Stay (феновете на Stray Kidz). Не можахме да повярваме, когато за първи път видяхме числото 1,3 милиона. Ще работим още по-усилено, за да предлагаме по-добра музика", заяви I.N.

През април групата ще тръгне на световно турне, което ще бъде тематично посветено на новия албум. Пандемията от COVID-19 не позволяваше на Stray Kids да се появят на сцената. Турнето "District 9: Unlock" беше планирано за 2020 г., но в крайна сметка беше отменено.

"Последният ни личен концерт беше през ноември 2019 г. Оттогава сме издали много песни, които получиха огромна любов. Развълнувани сме, че най-накрая ще можем да ги представим лично. Тези дни с удоволствие прекрваме време в избор на това кои песни да покажем", каза Han.

Felix добави:

"Колкото и да сме развълнувани, аз се чувствам нервен и притеснен дали ще мога да дам най-доброто от себе си. Тъй като това е ценна възможност да демострирам лично на публиката това, което съм подготвил, искам да съм сигурен, че ще мога да покажа колко съм благодарен през отделните етапи."

По повод на предстоящото турне, Lee Know сподели:

"Ще можете да почувствате две неща на една сцена".

Започвайки турнето в Сеул на 30 април, групата ще изнесе концерти в Кобе, Токио, Нюарк, Чикаго, Атланта, Форт Уърт, Лос Анджелис, Оукланд и Сиатъл, като още дестинации ще бъдат обявени през следващите дни.

"Надяваме се хората да си кажат, че "Stray Kids направиха Stray Kids", след като чуят този албум. Досега се опитвахме да покажем цветовете си с музиката си и се надяваме, че новият албум ще подчертае това още повече", заяви Bang Chan.

Относно бъдещите им цели Lee Know каза:

"Понякога бягахме, а друг път вървяхме, и за щастие, успяхме да запазим темпото си досега. Благодарни сме, че можем да продължим да напредваме, но по-същественото е, че през цялото време имахме Stays до себе си. Може би в бъдеще ще бягаме или ще ходим, не знаем, но ще правим всяка стъпка със Stays."

Междувременно групата изпълни "Maniac" в "#LateShowMeMusic", поредица в YouTube, свързана с американското телевизионно предаване "The Late show with Stephen Colbert", в 11 ч. (KST) в събота 19 март.


Източник: The Korea Herald

Comments


bottom of page