top of page
  • bknmoni

Cai Xukun обвинен в измама заради стратегията за пускането на албума си

  • Cai Xukun пусна първите шест от песните от албума си през април със съобщението: "ще бъдат пуснати скоро"

  • Според статии, има вероятност изпълнителят да е нарушил законите за защита на потребителите като не е представил песните, за които хората са платили.

Законността на опита на изпълнителя за уникален албум е поставен под въпрос от статия по-рано тази седмица, която предизвика бурни реакции в социалните мрежи и принуди прибързаното излизане на останалата част от албума. През април Cai Xukun пусна 6 от общо 11 песни от предстоящия си 4-и албум "Puzzle" с намек за планираното пускане на продукта.

Шестте песни донесоха на изпълнителя близо над 80 милиона юана (12.4 милиона щатски долара) само от продажбите от началото на излизането им, като близо 50 милиона юана (7.7 милиона щатски долара) са в рамките на първия един час.

В неделя, статия от медията Chutian Metropolis News повдигна въпроса дали стратегията за издаване на албума е легална, чрез което принудиха Cai да пусне и останалите пет песни в понеделник. От екипа на Cai казаха, че ще пуснат различна песен, озаглавена като Outro, когато бъде готова. Във вторник от студиото на Cai се извиниха за забавянето с думите, че съобщението "не е изпълнило задължението си очевидно да напомни на хората за бъдещата дата на издаване на песните".


В статията се твърди, че е възможно поп звездата да е нарушила Закона за защита на потребителите, защото "първо таксува, а доставя продукт по-късно".

Това предизвика негативна реакция от феновете на Cai с твърдението, че Chutian Metropolis News се възползват от популярността му. Един от медийните коментатори ги обвини, че вземат подкупи от конкуренцията на Cai.

"Ние феновете не виждаме проблем в стратегията за пускане на албума. Имате ли право да обвинявате Cai Xukun от наше име?" - каза един от феновете му.

Друг каза:

Аз съм похарчил парите. Доволен съм. Това не е ваша работа.

От Weibo казаха във вторник, че са блокирали 9,650 акаунта в мрежата от коментиране, харесване и писане на съобщения. Наказанието варира от една седмица до 3 месеца.


Социалният медиен гигант публикува изявление във вторник, в което каза:

Нарушителите контролират сериозно общественото мнение, злоупотребяват или клеветят медиите и репортерите чрез коментари или лични съобщения. Те са нарушили работата на медиите и са унищожили реда в Интернет. Така че трябва решително да се противопоставим и да преборим тези незаконни деяния.

Инцидентът се случи на фона на нарастващия натиск върху китайските интернет компании да овладеят непокорните фенове на знаменитостите.


Миналата седмица Weibo трябваше да спре хиляди акаунти, след като феновете на една знаменитост започнаха онлайн атака срещу друга фен група заради слухове за сътрудничество между двете звезди, почитани от противниковите групи. Източник: SCMP

bottom of page