top of page
  • Sakura

Starship Entertainment с изявление относно Kihyun от MONSTA X и обвиненията за тормоз


Starship Entertainment пуснаха друго изявление на 26 февруари относно обвиненията за тормоз към Kihyun от MONSTA X. По-рано те пуснаха детайлно изявление, в което отричат твърденията, разпространявани онлайн, че Kihyun е проявявал агресия в училище. Също така бяха посочени документи от основното училище и гимназията, а Kihyun също сподели мислите си, пишейки:

Първо, бих искал да се извиня, че причиних голяма тревога заради този проблем. През изминалите няколко дена мислих за това какъв ученик съм бил. Знам, че останалите могат да ме помнят по различни начини, така че преминах през собствените си спомени по-внимателно. Имаше сто, хиляди пъти, в които се съмнявах в себе си, подозирайки, че имам страна, за която вече не си спомням.
Това, което помня от средното училище, е, че бях ученик, който обичаше да пее и да излиза с приятелите си. По-конкретно, през третата година в средното училище си спомням, че се забавлявах, като се събирах с приятели, за да репетираме песента за сватбата на учителя ни. Помня, че чрез това се сближих със съучениците си и прекарвахме много време заедно дори в междучасията.
Разбира се, когато погледна себе си преди, знам, че не бях верен на учението и правех неща, които не бяха подходящи за позицията ми на ученик. Продължавам да изпитвам чувство на вина за тези неща, след като станах възрастен, и нямам извинение за тези, които говорят жестоко за тези неща сега.
Извинявам се, че предизвиках разочарование чрез този проблем и ще живея, размишлявайки.
Ако това са били тези, които са били наранени от незрелите ми действия или поведение по време на училищните ми дни, тогава искам да им се извиня сега. Също така дълбоко, дълбоко се извинявам на феновете ни, че ги накарах да се притеснят заради негативната ситуация. Тъй като не мога да променя този, който съм бил в миналото, ще взема възможността да рефлектирам отново върху себе си.
Още веднъж, съжалявам.

В ново изявление компанията заявява, че обвинителят и бившите му съученици са изчистили недоразуменията.

Бихме искали да се извиним за каквото и да е объркване, което може да сме причинили. В момента компанията се справя с два отделни случая на обвинения спрямо Kihyun от MONSTA X.
В случая на човека, който публикува поста на 22 февруари, компанията лично се срещна с него, за да потвърди фактите относно случилото се. Ако нещо грешно наистина се беше случило, тогава компанията беше в готовност да се извини и да поеме отговорност.
Днес Kihyun се срещна със съученик от средното училище, който е публикувал поста. Двамата проведоха искрена дискусия и разрешиха недоразуменията, които бяха възникнали между тях за дълъг период от време. На срещата беше потвърдено, че действията, приписани на Kihyun в поста, са били извършени от друг съученик, и публикуващият е сгрешил, че Kihyun е извършителят.
Kihyun се извини на публикувалия го за това, че не е бил съученик, на когото да се разчита по време на живота им в училище. Обвинителят, освободен от недоразуменията от онова време, поговори сърдечно с него за миналото и направи обещания за бъдещето.
Още повече, с разрешението на Kihyun, компанията лично провери документите му като ученик и потвърди чрез негови познати, училищни администратори и други съученици, че Kihyun никога не е тормозил никого в училище.
Въпреки това Kihyun още чувства дълбока вина, че не е бил модел за подражание в учението или живота си в училище, и че е станал възрастен с тези неприятни спомени. Ето защо той се извини в изявлението си пред всички съученици, които неволно са били наранени от незрелите му действия или поведение. Той откровено говори за решимостта си да разсъждава върху миналото и да стане по-зрял член на обществото.

Компанията също така заяви, че ще предприемат правни действия за другия случай срещу различен човек, който е публикувал злонамерен пост през 2015 и е започнал да го прави отново.

Източник: Soompi

bottom of page