top of page
  • Team BKNews

Starship с уточнение относно отменените появи на IVE на университетски фестивали


И Starship Entertainment, и трета страна пуснаха изявления относно проблема с отменените появи на IVE на университетски фестивали.


По-рано тази седмица Националният университет Kyungpook съобщи, че IVE, които са били обявени за изпълнители на есенния фестивал на 6 октомври, са отменили участието си в последната минута. В същото време Starship Entertainment отговориха с уточнението, че никога не са потвърждавали, че IVE ще посетят фестивала и IVE са били обявени като изпълнители без съгласието им.


Тогава студентският комитет на Националния университет Kyungpook пусна ново изявление, в което се противопоставя на твърденията на компанията и настоява, че е имало вербален контакт между Starship и компанията на трета страна, отговорна за резервирането на IVE. Комитетът заяви и че хонорарът за появата на групата е платен изцяло.


На 5 октомври Starship Entertainment пусна друго изявление, за да доуточни ситуацията. Компанията обясни, че никога не са потвърждавали появата на групата нито в Националния университет Kyungpook, нито в колежа Keimyung, добавяйки, че никога не са подписвали договор и не са получавали хонорар.


Starship Entertainment също подчертаха, че веднага щом са видели, че IVE са обявени в списъка, са помолили съобщението да бъде свалено.


В същия ден компанията Mersenne, на която е била възложена задачата да резервира IVE за два фестивала, пусна собствено изявление, в което поема пълна отговорност за недоразумението и се извинява за грешката.


Ето изявлението на Starship Entertainment:

Правим изявление относно есенните фестивали в Националния университет Kyungpook и в колежа Keimyung.
За резервирането на изпълнителите ни за събития и фестивали отговаря отделна компания и ви информираме, че компанията за резервации на Starship, спомената в изявлението на университета, не съществува.
В началото на септември получихме молба IVE да участва в есенните фестивали на Националния университет Kyungpook и в колежа Keimyung, но тъй като щеше да е трудно IVE да участват заради други дейности по график, не дадохме потвърждение.
Веднага щом видяхме обявлението, се свързахме с третата страна - компанията - и помолихме обявлението да бъде свалено, но нищо не стана. Дори след това нямаше никакви конкретни дискусии за договор и никога не сме получавали хонорар.
Също така, тъй като не беше потвърдена поява, не е публикувано в официалния график на IVE.
Извиняваме се на Националния университет Kyungpook и на колежа Keimyung за това, че за жалост, тази ситуация възникна заради грешната работа на третата страна.

Изявлението на Mersenne Agency:

Първо искрено се извиняваме за объркването в комуникацията относно появата на IVE и за да предотвратим други недоразумения, накратко ще обясним процеса по опита ни да резервираме IVE и причината, поради която появата им не се осъществи.
Първо получихме молба от местната агенция, отговорна за резервиране на изпълнители за Националния университет Kyungpook и на колежа Keimyung, да резервираме IVE . След това самите помолихме Starship Entertainment и не получихме потвърждение.
По-късно Starship каза на компанията ни, че няма да могат да се съгласят на молбата за появата на фестивала, и ние също съобщихме на местната агенция, че групата няма да се появи.
След това се срещнахме с местната агенция и други замесени, за да обсъдим евентуални мерки, които можем да предприемем за фестивала на Националния университет Kyungpook.
В крайна сметка отговорността за инцидента е на нашата агенция, която не успя да остави желанието да резервира IVE за есенния фестивал на Националния университет Kyungpook и остави отворена възможността в дискусията ни с местната агенция. Хонорарът също така не беше даден на Starship и беше върнат на местната агенция.
Видяхме, че известието за промяната в изпълнителите беше съобщена на студентите от Националния университет Kyungpook вчера. Разбира се, тъй като появата не беше потвърдена, Starship пуснаха друго изявление. Незабавно осъзнахме сериозността на ситуацията и персоналът ни дойде чак до Тегу.
Бихме искали да се извиним на студентите, на всички замесени в планирането на фестивала и на местната агенция, която работеше усилено. Най-вече искрено се извиняваме на студентите на Националния университет Kyungpook, на Starship и на членовете на IVE, на които бяха причинени щети заради грешка в комуникацията между компанията ни и агенцията. Ще полагаме усилия, за да предотвратяваме такива грешки да стават отново и ще работим усилено, за да станем дори по-внимателна и щателна агенция.
Благодарим, че прочетохте това изявление докрай.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page