top of page
  • Team BKNews

Драмата “Sponsor” и компанията на Lee Ji Hoon отричат, че сценаристът е сменен заради него


На 4 ноември предстоящата драма на iHQ “Sponsor” и компанията на Lee Ji Hoon пуснаха изявления, отричащи, че членове на персонала са били уволнени заради актьора.


В същия ден, в който член на персонала се е оплакал от поведението на познат на Lee Ji Hoon, последвано от извинение от актьора, сценаристът Park Gye Hyung твърди, че е бил уволнен заради главния актьор Lee Ji Hoon. Сценаристът твърди, че през цялото време Lee Ji Hoon се оплаквал от екранното си време на продуцентската компания и половината от членовете на персонала са заменени, включително и той. Той допълва, че са били уволнени без предварително известие или дискусия с думи като: "Дали сме това на друг сценарист, така че отпадаш".


Park Gye Hyung твърди, че героят на Lee Ji Hoon - Sun Woo - е бил герой, който разкрива истината и планира тайно отмъщение и отначало е донякъде мистериозен. Въпреки че в началото нямал много сцени, по-късно щял да изиграе ключова роля в събитията, които трябвало да последват. Сценаристът обаче предполага, че Lee Ji Hoon не е бил удовлетворен от екранното си време в първата половина на драмата и е поискал от продуцентската компания да го уволни. Още повече, със смяната на сценаристите и сценариите, Park Gye Hyung предполага, че персоналът е трябвало да се оттърве от всички кадри, заснети дотогава.


Сценаристът казва, че е планирал сценария на “Desire” (оригиналното заглавие на драмата) с директора цяла година и епизодите са били написани до 8-и, докато друг сценарист е бил нает около епизодите 3-и и 4-и и историята започнала да се променя. Въпреки че някои от нещата, които е написал, останали в новия сценарий, включително главната сюжетна линия и имената на главните герои, името му било премахнато от кредитите. Допълва, че още е бил в договор с продуцентската компания и не е могъл да поеме нова работа, въпреки че изпратил молби да прекрати договора.


Ето изявлението от драмата “Sponsor”:

Първо не е вярно, че половината от екипа и сценаристът Park Gye Hyung са били заменени заради актьора Lee Ji Hoon. Не е реалистично и възможно актьор да заменя екипа или да промени сценарист заради несъгласие със собственото си екранно време. Разочаровани сме да чуем едностранчивите и грешни заключения на сценариста за това.
Причината, поради която не можехме да продължим да работим с Park Gye Hyung, е, защото той не се съобрази с молбите на продуцентския екип за ревизии.
Продуцентският екип помоли сценариста Park Gye Hyung за ревизии на героя поради факта, че главният актьор имаше само четири сцени в един епизод. Но Park Gye Hyung отказа и продължи да прави каквото си иска. Продуцентският екип проведе конференция и реши да сложи край на позицията на сценариста в сериала.
Надяваме се този проблем да не стане по-голям в името на актьорския състав и персонала, които работят денонощно, за да създадат добра продукция за зрителите.
Молим хората да се въздържат от разпространяване на фалшива информация и атаки относно актьорския състав и персонала без доказателство.

Представител от iHQ също потвърди, че въпреки че продуцентският екип е помолил Park Gye Hyung да промени сценария, не е било защото Lee Ji Hoon го е поискал. Той също заяви, че имената на бившия режисьор и бившия сценарист са премахнати от кредитите, защото премахнали по-ранните кадри и напълно променили сценария.


Lee Sang Gil, изпълнителният директор на компанията на Lee Ji Hoon - Ssom Entertainment - също пусна изявление, заявявайки:

Никога не сме имали възражения към продуцентския екип относно екранното време. Сценаристът и режисьорът бяха сменени заради проблемите, които възникнаха по време на конференции с Jo Yoon Jung - изпълнителен директор на продуцентската компания Victory Contents - и екипа на продукцията.
Lee Ji Hoon не е такъв човек, който би злоупотребил с властта си. Той е много мил и лесно се плаши. Добре се разбира с младшите и старшите си актьори и с персонала на снимачната площадка. Все още снима ‘Sponsor’ и премиерата ще е по график.

Относно проблема с неговия познат на снимачната площадка, изпълнителният директор казва:

Два дена преди инцидента беше рожденият ден на Lee Ji Hoon. Приятелят му, А, дойде на снимачната площадка, за да му даде подарък. Lee Ji Hoon тогава говорил за трудностите, през които преминавал, и А отишъл с чувство за справедливост при директора да говори за това. След инцидента Lee Ji Hoon разбрал какво станало и отишъл при директора, като му се извинил над 10 пъти. Двамата са близки. Абсолютно не е вярно, че е свалил панталоните си и е причинил неудобство. Просто се е преобличал на снимачната площадка набързо.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page