top of page
  • Team BKNews

Наводнения в Южна Корея взеха жертви; има и изчезнали


Наводнения и свлачища, причинени от силни дъждове, взеха над 30 жертви в страната, а над десетима души са изчезнали, докато хиляди са евакуирали домовете си заради щети от дъжда, властите казаха в неделя.


Централният щаб за противодействие на бедствията и безопасността съобщи, че 33 души са загинали след проливните дъждове, а към 11 ч. десетима остават изчезнали.


Броят на загиналите включва седем тела, които бяха открити в автобус, блокиран в наводнен подземен тунел в централния град Osong.


Дългият 685 метра подземен път беше наводнен предишния ден, когато близка река преля.


Към късната сутрин в неделя жертвите от наводнението в подлеза възлизат на девет и се очаква да нараснат още, докато спасителната операция продължава за 15 превозни средства и няколко души, за които се смята, че са блокирани в тунела.

По-късно в неделя спасителите извадиха още едно тяло от наводнения тунел, а в провинция Северен Кьонсан беше съобщено за още една жертва на проливните дъждове.


Най-много смъртни случаи бяха съобщени в в югоизточната провинция Северен Кьонсан, където 17 души загинаха главно поради свлачища и срутвания на жилища, а други девет остават в неизвестност.


Още един човек остава в неизвестност в Пусан, съобщиха от службата. Двадесет и двама души също бяха ранени в цялата страна в резултат на последните проливни дъждове.


Към 11 часа сутринта 7866 души от 13 града и провинции са евакуирали домовете си, а от тях 6182 все още не са се върнали у дома поради опасения за безопасността, съобщиха още властите.

Проливните дъждове оставиха затворени и 216 пътя, като от тях 10 обществени останаха извън движение към 11 часа сутринта.


Всички влакови операции са спрени.


Порои също оставиха 20 национални парка в цялата страна затворени.


Предупрежденията за свлачища са в цялата страна освен на остров Чеджу, като са вдигнати до най-високото ниво.

Източник: The Korea Times
Commentaires


bottom of page