top of page
Team BKNews

Около 150 души починаха по време на хелоуински празненства в Сеул


Най-малко 146 души са починалите по време на инцидент на хелоуинските отбелязвания в квартала "Итеуон" в Сеул в събота вечерта.


Началникът на пожарната в Yongsan Choi Seong-bum съобщава и че още поне 150 други души са ранени.


Причината за смъртните случаи не е потвърдена, но началникът на пожарната казва, че много хора са паднали, докато се е отбелязвал Хелоуин, което е довело до жертви. Той допълва, че в пожарната са получени сигнали за хора, затрупани в тълпи, около 10:24 ч. вечерта.

По-рано Yonhap News съобщиха, че някои хора са получили „сърдечен арест“, приписвайки изявлението на пожарните власти. Служители на спешната помощ са помогнали на поне 81-а души в квартала, съобщавайки за затруднения в дишането.


Десетки от ранените са прехвърлени в близките болници, каза Choi Jae-won, началникът на здравен център Yongsan, като допълни, че вероятно броят на жертвите ще се увеличи. Властите все още разследват какво е предизвикало инцидента - нямало е нито изтичане на газ, нито пожар на мястото.


Свидетел описва хаотичната сцена на CNN, казвайки, че хора, попаднали в капан на тясна улица, не можели да дишат.

Видях хора, които отиват наляво, и видях друг да опитва да се добере до противоположната страна. Така че човекът по средата беше заклещен и няма как да комуникира, не можеше да диша. - каза Song Sehyun пред медията.

Полицията затвори района, а видеата в социалните мрежи показваха хора, които лежат на улиците и на носилки, докато екипите оказват спешна помощ.


Началникът на пожарната заявява, че са били изпратени общо 848 сили за спешно реагиране, включително 364 пожарникари и 400 полицейски служители.


Според президентската канцелария южнокорейският президент Yoon Suk Yeol е изпратил медицински екип за бедствия на мястото на хелоуинския инцидент.

Президентът също така нареди на властите да осигурят спешни легла в близките болници и да приложат бързи спасителни операции и лечение, каза президентският говорител Lee Jae-Myung на брифинг.


Yoon е бил на спешна среща във връзка със ситуацията, се казва в изявление.


Източник: CNN

Comments


bottom of page