top of page
  • albenacacheva

Първи медал за Южна Корея на Олимпиадата в Пекин


Във вторник състезателят по кънки бягане Kim Min-seok донесе на Южна Корея първия медал от Пекин 2022, като спечели бронз за втора поредна олимпиада.


Kim завърши състезанието на 1500 м. при мъжете на Националния стадион за бързо пързаляне с кънки за 1:44,24 мин., като изостана с 1,03 сек. от шампиона Kjeld Nuis от Нидерландия.


Друг холандски кънкист, Thomas Krol, взе сребърния медал с време 1:43,55 мин.

В PyeongChang през 2018 Kim също завоюва бронзов медал, което го направи първият азиатец, достигнал до олимпийския подиум на 1500 м при мъжете.При кънки бягането спортистите се състезават по двойки, при които най-бързият печели. В състезанието на 1500 м във вторник участваха 14 двойки, като Peter Michael от Нова Зеландия се пързаляше сам в началото на състезанието.


Kim се пързаля в 11-ата двойка до Nuis, световния рекордьор с 1:40,17 мин. и олимпийски шампион от 2018 г. В двойката непосредствено преди тях Krol постави олимпийски рекорд, който Nuis подобри с 0,34 секунди. Kim поддържаше темпото на Nuis през по-голямата част от времето и даде силно време при оставащи осем кънкисти.


Източник: Yonhap

Kommentare


bottom of page