top of page
  • bknmoni

Бивш кпоп идол разкри истината за презаписаните вокали в музикалните предавания

Един от най-големите въпроси в музикалната индустрия в Корея е кои изпълнители пеят на живо по време на своите изпълнения.

Tina, известна още като Soobin или Christine Park, е бивш член на "Blady". В канала на DKDKTV в Ютуб тя разказа каква е идеята за използването на презаписани "живи" изпълнения.

Tina обясни, че цялата идея се свежда до това, че артистът отива в студио и записва вокалите преди изпълнението на сцена. Тя допълни още, че докато записват, могат да танцуват, за да придадат реалното чувство и да звучат правдоподобно.


Ти можеш да се движиш и да танцуваш, докато пееш там. Служителите всъщност ще го променят малко, за да може да звучи като живо изпълнение.

След записите тя обясни, че всяко музикално шоу работи на проценти по отношение на това колко от предварително записаните и живи вокали могат да бъдат чути по време на изпълнението. След това Tina посочи, че варира в зависимост от предаването и членовете на групата.


Главният вокал обикновено получава най-малката част от предварителните записи, тъй като те са добри в пеенето. Този, който не е толкова добър в това, получава около 50% или 70%, а рапърите получават края на всяка рап част.

Тези различия оказват влияние върху начина, по който звучи всеки член, тъй като някои от тях развиват повече вокалите си на живо, отколкото други Tina допълни, че понякога те се чувстват зле заради тези разлики. След това Tina подчерта, че има разлика и в това дали шоуто е на живо, или е презаписано. Например, ако шоуто е презаписано, продуцентите могат да изберат най-добрите вокали, които да използват. Това обаче, по нейни думи, е много различно от обработването на гласа. Цялата тази работа се прави, за да се гарантира, че идолите ще звучат и ще изпълняват най-доброто за своите фенове! Цялото видео може да гледате тук:

Източник: Koreaboo

bottom of page