top of page
  • Team BKNews

Song Joong-ki говори за трудностите да намери работа извън Южна Корея и още


Южнокорейската звезда Song Joong-ki не може да намери работа извън Южна Корея. В скорошно интервю с The Korea Herald той каза, че търси нови жанрове и проекти, които да са глобални:

Много хора мислят, че съм проявил интерес в чуждестранни проекти, след като съм се оженил за съпругата ми, но от много години ходя на глобални кастинги, за да опитам повече жанрове в различни култури и системи.

Актьорът споделя, че съпругата му Katy Louise Saunders, британска актриса, му е помогнала за уреждане на срещи и кастинги, тъй като “има приятели в Англия и Холивуд“:

Но, за съжаление, се провалих на всички тези кастинги. - казва той през смях

Song Joong-ki, който се ожени през януари, се завърна в Южна Корея, след като прекара девет месеца в Рим, Италия, където двойката приветства сина си през юни.


Song, чиито проекти са основно телевизионни драми, каза, че хорър жанрът е в списъка му. Той избра да покаже твърдата си страна във филма Hopeless от режисьора Kim Chang-hoon:

Винаги съм искал да опитам ноар жанра. Hopeless беше проект, който беше толкова желан, че го прочетох случайно.
Попитах дали става да играя второстепенна роля. Също така реших да се присъединя към проекта без заплащане.

Той споделя, че всеки добавен разход към проекта би означавало външно инвестиране и би повлияло на сюжета и посоката на филма.


В Hopeless Song играе Chi-gun, мъж, който е дясната ръка на гангстер и има тъмно минало. Историята проследява 18-годишния Yeon-kyu (Hong Xa-bin), който навлиза в престъпния свят, след като среща Chi-gun.

Надява се следващият му проект, филмът на Netflix - My Name Is Loh Kiwan, който разказва историята на севернокорейски беглец, търсещ статут на беженец в Белгия, да предизвика подобен интерес в световната публика.


Съпругата му е била с него в Кан, но не е посетила събитията, защото е било близо до датата на термина ѝ. Някои сцени с насилие също не са били лесни за гледане:

Още не е гледала филма. Много е трудно за двойка с новородено да седне и да завърши цял филм. - допълни той
Не мога да повярвам, че станах баща. Няма един правилен отговор за грижата за бебе, но се опитвам да давам най-доброто от себе си.
Говоря му на корейски, тъй като английският ми не е толкова добър. Съпругата ми и аз също говорихме за това. Ще намерим начин да общуваме тримата.

Източник: Straits Times


bottom of page