top of page
  • albenacacheva

Son Heung-min с асистенция при победата на Tothenham при откриването на Висшата лига


Son Heung-min , корейската звезда на Tothenham Hotspur, започна отлично новия сезон във Висшата лига, като направи асистенция при победата на клуба у дома.


В 31-ата минута Son, действащ притежател на "Златната обувка", подаде за гола на Eric Dier, с който "шпорите" победиха Southampton с 4:1 на стадион "Tottenham Hotspur" в Лондон в събота (местно време). Son игра през целия мач.


Son изпълни корнер малко след половин час от началото на двубоя, отсъден след негов удар отблизо, който беше отразен от вратаря Gavin Bazunu. След като "шпорите" не успяха да отбележат при първоначалния шанс, топката се озова отново на крака на Son по лявото крило. Преценявайки защитата, Son отправи нисък удар към центъра, а Dier се спусна и го пренасочи с глава, за да даде преднина на "шпорите" с 2:1.


James Ward-Prowse откри резултата за гостите десетина минути преди Ryan Sessegnon да изравни Spurs в 21-ата минута.


В края на първото полувреме Son навлезе дълбоко в наказателното поле и стреля от воле с десния крак.


След час игра "шпорите" поведоха с 3:1 благодарение на автогол на Mohammed Salisu. При възможност за контраатака Son подаде топката на Emerson Royal по лявото крило и в крайна сметка Salisu я отклони в собствената си мрежа.


Само две минути по-късно Dejan Kulusevski вкара с левия крак за 4:1 за Tothenham.


Son имаше още няколко възможности да уцели мрежата, но не успя да вкара нито един гол в нея. В 68-ата минута опитът на Son да стреля с левия крак от центъра на наказателното поле се отби в ръката на защитник, но дузпа не беше отсъдена. След това в 83-ата Son отправи удар право към Bazunu, след като получи пас от Harry Kane точно в наказателното поле.


През миналия сезон Son се изравни с Mohamed Salah от Ливърпул начело на Висшата лига с 23 гола. Той стана първият азиатски играч в историята на Висшата лига, който печели "Златната обувка".


Сега Son ще се опита да стане първият играч, който печели последователно "Златна обувка", след като съотборникът му Harry Kane направи това през 2016 и 2017 г.


Също в събота Hwang Hee-chan от Wolverhampton Wanderers, единственият друг кореец във Висшата лига, също записа асистенция в откриването на сезона.


Hwang асистира за гола на Daniel Podence в шестата минута срещу Leeds United на Elland Road в Лийдс, Англия. Но Wolves допуснаха два безответни гола, включително автогол на Rayan Ait-Nouri, по пътя към поражението с 2:1.


Hwang започна като нападател и беше заменен в 85-ата минута от Chem Campbell.


Източник: The Korea Times

bottom of page