top of page
  • bknmoni

Рекордни снеговалежи в западната част на Япония нарушиха трафика в страната


Силен снеговалеж падна в районите около японското крайбрежие от север до запад в понеделник. Много превозни средства бяха блокирани, а въздушният и железопътният трафик - нарушен. За някои градове в Западна Япония това е рекорден снеговалеж поради силното зимно налягане. В Hikone в префектура Shiga е натрупало 68 см сняг, докато в Asago, в префектура Higo, има 71 см за 24-часов период от понеделник. Японската метеорологична агенция предупреди, че обилните снеговалежи, както и заледените пътища и големите вълни, могат да продължат до вторник и също така предупреждават, че са възможни светкавици и силни пориви на вятъра поради изключително нестабилни атмосферни условия на някои места.

Най-дълбокият снеговалеж е засечен в Aomori в североизточната префектура на Aomori - 200 см сняг, като също се натрупва в градовете Киото, Нагоя и Хирошима. Към понеделник следобед общо 10 души са били ранени заради виелица през уикенда, включително двама, които са претърпели сериозни наранявания във връзка с работата по почистването на снега. Превозно средство е ударило кола около 6:30 часа на Maizuru-Wakasa в префектура Kyoto, Западна Япония. Докато камион е изчаквал да почисти след инцидента, е причинил задръстване с около 20 автомобила.

Пътният оператор, West Nippon Expressway Co., затвори както изходящи, така и входящи ленти на автомагистралата, докато снегът беше отстранен. След обяд вече беше отворен. В част от националния път 8 в Hikone голям камион се е забил, като е причинил 2 км задръстване. Мъж, 44-годишен, беше заседнал в близкия Toyosato, на път за работа в Hikone, след като се е сблъскал с други автомобили.

"Не съм помръднал от четири часа" - каза той.

Местни жители бяха видени да почистват сутрешния сняг от пътя за секцията на Toyosato към магистралата. Един от тях, 47-годишен мъж, каза, че е натрупало до сутринта около 60 см сняг.

"От известно време не съм виждал такъв сняг."

Снегът също така доведе до частично затваряне на други големи транспортни мрежи като Meishin Stormaway, свързваща метрото на Нагоя и Кобе. Бяха анулирани полети във и отвъд крайбрежието на Японско море и северния остров Хокайдо, като влаковите услуги също бяха прекъснати.

Линията, свързваща Токио и Осака - Токайдо Шинкансен, трябваше да работи с по-бавни скорости. Кола беше "залепена" в железопътен прелез на западнояпонската железопътна линия Бивако около 12:20 ч. в понеделник, причинявайки закъснения до около 4 часа на 7 железопътни линии, включително и на специалното бързо обслужване. Железопътната компания също е спряла в понеделник 52 експресни влака, включително тези, свързващи градове като Киото, Нагоя и Каназава. Източник: Kyodo News

Comments


bottom of page