top of page
  • Team BKNews

Съдът с разпоредба за продължаване на излъчването на “Snowdrop”


Западният окръжен съд в Сеул се произнесе в полза на “Snowdrop” на JTBC по дело, заведено от гражданска организация.


От премиерата си през този месец насам новата драма на JTBC “Snowdrop” беше обвинена в проблемно историческо изопачаване, като над 300 хил. граждани подписаха национална петиция към Синята къща, а гражданска органазация под името Декларация на глобалните граждани в Корея също поиска съдебна заповед срещу JTBC на 22 декември за спиране на излъчването на драмата.


Въпреки че Синята къща още не е отговорила на националната петиция (като се изисква, когато една петиция достигне минимума от 200 хил. подписа), Западният окръжен съд в Сеул отхвърли искането на Декларацията на глобалните граждани в Корея на 29 декември.


Съдът обясни решението, като заяви:

Дори и “Snowdrop” да е базиран на изопачаване на историята, вероятността зрителите сляпо да го приемат като факт, е малка.

Съдът допълни, че също така в момента не съществува закон, който да защитава продемократическото движение от историческо изопачаване, и "дори и да има такъв закон, освен ако драмата директно засяга гражданската организация, е трудно да се спори, че нарушава правата ѝ".


Източник: SoompiComments


bottom of page