top of page
  • Team BKNews

SM с предупреждение за нахлуването в личното пространство след инцидент в дома на Haechan от NCT


На 6 март SM Entertainment пуснаха изявление относно скорошен проблем, включващ нахлуването в дома на Haechan от NCT:

Даваме позицията си относно скорошното увеличение на действия, които сериозно нарушават личния живот на членовете на NCT.
Членовете страдат сериозно заради продължаващи действия, които включват посещение на места, свързани с ежедневието на членовете на NCT, без позволение и чакането им, следването на превозните им средства, прекомерно контактуване или снимане на членовете в зоната за сигурност на летището, включително качване на борда на самолета, нелегално сдобиване с лична информация и опит за безразборно свързване с тях, както и разпространение на злонамерени слухове.
По-конкретно, в края на ноември миналата година имаше инцидент с нахлуването в дома на Haechan на така наречен "сасенг" (хора, които нахлуват в личното пространство на знаменитости). Тъй като Haechan живее със семейството си, не само Haechan, но и семейството му се оплака от значителни психологически щети.
Нахлуващият сасенг е обвинен от прокуратурата и въпреки че случаят беше щедро приключен без криминално наказание според желанието на Haechan, разкри сериозността на проблема с нахлуването в личното пространство на изпълнителите и решихме да разкрием ситуацията с намерението да предупредим, за да не възниква такъв проблем отново.
Още веднъж заявяваме, че такива действия не са действия, които изразяват интерес към изпълнителите, а вместо това всяват страх, и това е престъпление с преследване, което причинява сериозна щета не само на човека, но и на семейството и познатите му. Надяваме се сасенгите незабавно да спрат да нарушават личния живот на изпълнителите.
Занапред ще се занимаваме строго с незаконни действия като влизане с взлом на сасенги, изтичане на лична информация и преследване с нулева толерантност. Агенцията ще предприеме строги правни действия с всички възможни средства и ви молим да внимавате да не се замесвате в такива срамни събития.
Ще направим всичко възможно за защита на нашите артисти занапред.
Благодарим.

Източник: Soompi

bottom of page