top of page
  • Team BKNews

SM подозират, че трета страна е замесена в известието на Baekhyun, Xiumin и Chen


Ето изявлението на SM Entertainment:

Чрез стратегията SM 3.0, която обявихме в началото на тази година, компанията представи новата ни визия като глобална развлекателна компания. Следователно докато продължаваме да подобряваме корпоративното управление, работим усилено, за да отговорим на високите очаквания на феновете.
Въпреки това открихме външно влияние, възползващо се от времето, през което съсредоточаваме способностите си за нов етап, като това външно влияние достига до изпълнителите ни с невярна информация и предоставя грешна правна оценка, прави необичайни предложения, например ги убеждава да игнорират ексклузивните си договори с нас и да подпишат договори с тях.
Въпреки че въобще не ги е грижа искрено за тях, външното влияние извършва незаконни дейности като използване на фалшиви слухове, клевети и хвалебствия, за да привлече изпълнителите в неправилни преценки, нарушаване на ексклузивните им договори и подписване на допълнителни, които биха нарушили ексклузивността на съществуващия преди това.
Потвърдихме, че външната сила не само не се е спряла до привличане на изпълнителите на компанията ни в нарушение на валидните им договори, но е привлякла и други артисти от компанията ни за нарушаване на ексклузивните им договори или подписване на допълнителни чрез съответните изпълнители.
Тези опити са явно незаконни, окуражават конфликтите между компанията ни и изпълнителите, както и между изпълнителите, докато имат скрит мотив да разрушат съществуващия екип. Този опит не може да бъде толериран, тъй като разрушава доверието на феновете, които изпращат безкрайна любов и подкрепа, из основи и е нелегална дейност, която не може да бъде извинена в името на бъдещето на цялата к-поп индустрия.
Следователно няма да стоим безучастни към ходовете на тези, които искат само парична изгода и не обръщат внимание на малките важни детайли като бъдещето на артистите или техните законни права, и ще предприемем всички възможни правни действия, защото ако не го направим, репутацията и имиждът на артистите ни могат да бъдат силно накърнени от действията на онези, които се грижат само за собствените си интереси, както и да се отрази негативно на бъдещето на обещаващите артисти.
Агенцията ще отговори категорично на незаконните действия на нечистата външна сила и ще работим усилено, за да покажем как отговаряме на високите очаквания на феновете, които искрено обичат артистите.

Ilgan Sports съобщиха в същия ден, че SM са изпратили сертификат на съдържанието на Big Planet Made Entertainment (BPM Entertainment), къде предполагаемо MC Mong е изпълнителен директор. Според статията SM твърдят в сертификата, че BPM Entertainment са се добрали до Chen, Baekhyun и Xiumin, за да подпишат договори с тях. С подписването на ексклузивни договори с BPM членовете на EXO биха нарушили договорите си със SM.


BPM Entertainment отговориха със следното:

Бихме искали да ви информираме, че информацията, съобщена за нашата компания днес, е невярна.
Първо, Big Planet Made Entertainment никога не се е срещала със споменатите в статията изпълнители и никога не е обсъждала или споделяла мнения относно никакви ексклузивни договори.
Второ, MC Mong (Shin Dong Hyun) в момента не е изпълнителен директор на нашата компания и няма никаква позиция или титла, нито пък е замесен в управлението въобще.
Трето, потвърдихме, че компанията ни наскоро е получила сертификат със съдържание от SM от името на изпълнителния им директор и съжаляваме за намерението им да обвържат собствената си вътрешна ситуация с договорите с нашата несвързана агенция. Ако продължават да настояват, ще предприемем силни правни действия.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page