top of page
  • Team BKNews

SM с изявление относно твърденията на Chen, Baekhyun и Xiumin за нарушаване на споразумение

На 10 юни представители на Chen, Baekhyun и Xiumin от EXO проведоха пресконференция с подробности за предполагаемото нарушаване на условия от споразумение със SM Entertainment. В отговор SM Entertainment пуснаха следното изявление:

Изразяваме дълбоко съжаление относно съдържанието на днешната пресконференция, проведена от INB100 по отношение на Chen, Baekhyun и Xiumin (наричани по-нататък EXO-CBX) и начина, по който тя беше проведена, и предаваме нашата позиция, както следва:
MC Mong и Cha Ga Won отричат подтикване и твърдят, че това е връзка, която е повече от семейство.
Първо искаме да изясним, че същността на целия този инцидент е нечестното подтикване на нашите изпълнители от MC Mong и Cha Ga Won. Още преди време MC Mong и Cha Ga Won се домогнаха до няколко изпълнители, имащи валидни договори с нас. Впоследствие CBX започнаха да се заяждат, за да анулират валидния договор за подновяване, който са подписали. Въпреки това ние ги изслушахме търпеливо и в крайна сметка приехме молбата на CBX да проведат индивидуалните си дейности независимо. С други думи, въпреки че ексклузивният договор между нас и CBX е още валиден, ние им позволихме да проведат индивидуални дейности чрез индивидуален бизнес, като CBX лично подписаха споразумението да платят 10 процента от от приходите от техния независим бизнес. Сключихме това споразумение, въпреки че не бяхме задължени да променяме валиден договор, защото не смятахме, че би било честно към другите членове на EXO, които правят всичко възможно за промоционалните дейности на EXO, както и към феновете, които подкрепят EXO, ако груповите дейности на EXO се прекъсват заради непрестанен правен спор със CBX.
Но както беше потвърдено днес, INB100 на CBX не са управлявани независимо от CBX.
INB100 вече са регистрирани като дъщерно дружество на MC Mong и Cha Ga Won Въпреки че вече го подозирахме, информацията, разкрита в днешната пресконференция, потвърди подтикването спрямо CBX. Когато подписахме споразумението със CBX миналата година, дори разпространихме външно съобщение, за да защитим EXO, като казахме, че няма да повдигнем въпроса за намеса между MC Mong и Cha Ga Won по отношение на CBX. Ние сме дълбоко разтревожени от днешната пресконференция. Надяваме се, че нашите истински чувства към EXO вече няма да се изопачават.
CBX се наслаждават на правата/привилегиите на членове на EXO, но игнорират обещания/задължения.
Всъщност, след като подписаха споразумението по взаимно съгласие, CBX независимо подписаха договори за музика и разпространение на албуми чрез индивидуалните си бизнеси и се занимаваха с различни индивидуални дейности като концерти и участия в излъчвания.
По отношение на това 10-процентното плащане от приходите на отделния бизнес е стандартът, който всъщност беше приложен чрез съдебно посредничество по време на спора за ексклузивен договор с китайските членове на EXO и вече се прилага като разумен стандарт с прецедент. Стандартът, получен чрез съдебно посредничество, също беше приложен към случая на CBX и искаме да предадем, че тези тарифи бяха взаимно обсъдени и финализирани по време на действителния процес на споразумение.
Оттогава обаче INB100 са регистрирани като дъщерно дружество на MC Mong и Cha Ga Won и сега ни изпратиха удостоверение за съдържанието, което показва, че споразумението не трябва да се спазва. Това показва, че те искат да се ползват от правата и предимствата като членове на EXO, но не изпълняват задълженията си. CBX продължават многократно да игнорират правно валидния договор.
След като получихме сертифицирането на съдържанието от INB100, ние взехме предвид, че членовете на EXO D.O., Chen и Suho бяха активно ангажирани с издаването на солови албуми, концерти и проекти, така че избрахме да не повдигаме въпроса, за да избегнем прекъсване на дейностите им. Ние подчертаваме, че въпреки всичко това CBX изопачава нашата загриженост.
Изопачаване на нашите многостранни усилия да защитим EXO въпреки финансовите загуби.
Твърдението на INB100 относно нечестното обработване от нас на комисионната за разпространение не е вярно. [Тарифите] бяха споменати в подкрепа на CBX, като им помогнаха да договорят по-добри условия с разпределителната компания по време на спора със CBX. От самото начало ние нямаме правомощия да определяме размера на комисионната на други компании за дистрибуция.
Всъщност по време на процеса на споразумението CBX поискаха да включат процента на комисионната за разпространение като условие на споразумението, но ние изтрихме съответната клауза, след като обяснихме, че не може да бъде включена, защото нямаме правомощието да решаваме, и по този начин беше изключена от окончателното споразумение.
Освен това, когато стана трудно да се коригира процентът на комисионната за разпространение, както искаха CBX, въпреки нашите усилия, ние направихме други улеснения за тях (като например да позволим соловият албум на Baekhyun, който подготвяхме от началото на 2023 г., да бъде издаден от неговата собствена агенция и покриване на таксата за анулиране на едностранно отменяне на японски концерт от Baekhyun). Освен това CBX и INB100 подписаха договори при изгодни условия с друга дистрибуторска компания, в която ние сме основен акционер, и съответно разпространението на музиката и албумите им върви гладко, така че не са претърпели особени загуби.
На днешната пресконференция законният представител на CBX, адвокат Lee, заяви, че CBX са „възрастни, които могат да мислят за себе си и да поемат отговорност за собствените си решения, като действат независимо“. Въпреки това не можем повече да търпим техните повтарящи се твърдения за невалидност на договора за подновяване, който са подписали след една година и шест месеца преговори между нас, и голямата адвокатска кантора, която са наели.
Няма да толерираме действията на CBX да твърдят многократно, че изключителният договор и последващото споразумение са невалидни, за да преследват собствените си интереси. Докато те се опитват да оправдаят грешките си чрез манипулиране на общественото мнение, ние спокойно ще реагираме според закона и принципите и ще потърсим отговорност от CBX в съда.

Източник: Сумпи

Comments


bottom of page