top of page
  • Team BKNews

Изпълнителният директор на SM Entertainment с ново видео; призовава Lee Soo Man "да моли за прошка"


Изпълнителният директор на SM Entertainment Lee Sung Soo пуска видеа, в които силно критикува управлението на Lee Soo Man. На 16 февруари той пусна видео, в което обвини Lee Soo Man в лошо управление, злоупотреба и укриване на данъци. В отговор Lee Soo Man само посочи въпроса като сърцераздирателен:

Наблюдавал съм племенникът на починалата ми жена, откакто беше на 4 години. С мен е, откакто влезе в SM Entertainment на 19 годишна възраст, като работеше върху управлението на феновете. Той е мил племенник, който е израснал в семейство с баща си пастор. Сърцето ме боли.

В отговор Lee Sung Soo пусна ново видео на 17 февруари, където нарича съпругът на починалата си леля Lee Soo Man с "учителю", което повечето от персонала и изпълнителите използват като знак на уважение:

Учителю, през 1997 г. каза това: Мечта, която мечтаеш сам, е равна само на мечта на един човек. Но ако всички мечтаят заедно, е началото на ново бъдеще. Така е. Това място, SM, е компания, създадена от мечтите на всички, изпълнителите, персонала и ние. Не е твоя собствена. Това е компания, разраснала се от любовта на феновете. Това е сертифицирана компания, която е защитена и управлявана съгласно корейското законодателство, създадена с 81,6% от другите акционери, които ни се довериха и инвестираха в нас.
Учителю. Вчера чрез прессъобщение ти спомена: "Наблюдавал съм племенникът на починалата ми жена, откакто беше на 4 години. С мен е, откакто влезе в SM Entertainment на 19 годишна възраст, като работеше върху управлението на феновете. Той е мил племенник, който е израснал в семейство с баща си пастор. Сърцето ме боли".
Съжалявам, че не мога да изпълня волята на починалата ми леля, която поиска от мен да се погрижа за компанията, учителя и двамата му синове. Винаги ми е много жал за леля ми. Така че отсега ще поправя нещата, учителю. Точно както каза вчера, защото съм "мил", растял съм в щастливо семейство, макар и не богато, с баща ми пастор, който искрено уважавам, ще трябва да спра действията ти сега.
Учителю. Моля те, спри сега. Моля те, коленичи пред всички и поискай прошката им заедно с мен. Надявам се да знаеш, че това е единственият начин, по който аз, като твой ученик, мога да те спася от Долината на ада. Сега излез от това място, избягай от тълпата евнуси, премини през твоята KWANGYA и се върни в семейството си още веднъж. И както винаги си поучавал: "Бъди скромен, бъди мил, бъди любовта", ще се моля да го приложиш през остатъка от живота си.

Той също така постави под съмнение начина, по който HYBE са избрали да влязат в SM Entertainment:

Нека задам няколко въпроса на HYBE.
1. Не е ли враждебно сливане и придобиване, ако HYBE изкупи по-голямата част от акциите чрез публично придобиване без предварително обсъждане с някой от директорите или ръководството на SM Entertainment?
2. Не е ли враждебно сливане и придобиване, ако Lee Soo Man препоръча седем регистрирани директори на 15 февруари чрез предложение на акционерите, ако трима в списъка са вътрешни членове?
3. Сделка от 1 трилион вона без никаква надлежна проверка. Това не е ли враждебна форма на сливане и придобиване като по учебник?
Още един.
4. Чрез съобщения в медиите казахте, че ще въведете политика, която разпределя по-малко от 30% от печалбата. HYBE никога не са изплащали парични дивиденти от създаването си. Какъв процент от нетната печалба планирате да платите на акционерите през годината?
5. В акционерското си предложение сте разделили изпълнителния директор на вашата компания и председателя на борда на директорите, а сте избрали председател, който не е ваш вътрешен директор. Кой е сегашният председател на борда на директорите на HYBE? Външен ли е?
6. В акционерското си предложение поискахте да въведем електронно гласуване като част от промяна в устава на компанията. Опитвате ли се да въведете електронно гласуване чрез устава на дружеството? HYBE представиха предложението чрез Lee Soo Man. Казахте, че ще уважавате марката и интелектуалната собственост на SM и бяхте толкова уверени в обявяването, че няма да поставите създатели и продуценти с опит в развлекателната индустрия в списъка с кандидати за директори. Идентичността на развлекателната компания не се създава само от интелектуалната собственост. SM е сертифицирана компания и регистрирана с акционери. Вече решихме да следваме желанията на акционерите и започнахме основна ревизия във всички области, включително прозрачното управление. Създадохме глобален консултативен орган и имаме група правни експерти, с които ще се консултираме, докато ускоряваме подготовката за отваряне на наистина нов SM, версия 3.0.
Благодарим ви за вашата загриженост, но вашата препоръка за седем директори изглежда има за цел само да изтрие SM Entertainment и да го превърне в дъщерно дружество на HYBE, въпреки че казвате, че подкрепяте нашето независимо управление.

Той заключи с:

HYBE са спасители на Lee Soo Man, не на SM. Мисля, че културата не може и не трябва да бъде монополизирана. Уважението към многообразието е в основата на културната индустрия. Моля, спрете вашите враждебни сливания и придобивания, така че к-попът в Корея да не стане монополизиран. Надявам се, че добронамерено ще се състезавате с новия SM, и се надявам да се справим добре в представянето на к-попа пред света и в разширяването на културата. Ще направя всичко по силите си, за да спра сливанията и придобиванията, срещу които нашите служители също са против.


Източник: KoreabooKomentarze


bottom of page