top of page
  • Sakura

Служител в SM Entertainment отстранен, след като добавил името на жена си като текстописец


Служител на SM Entertainment A&R (артисти и репертоар) е отстранен от длъжността си, след като е бил хванат да добавя името на съпругата си като текстописец в песни на EXO и BoA.


Според ексклузивна статия на Dailyan, бившият ръководител на отдел A&R на SM Entertainment е хванат да добавя името на съпругата си като текстописец към песните на EXO, EXO-CBX, Baekhyun и BoA. Това направил с общо 15 песни и след като SM Entertainment разбрали, той бил уволнен и станал обект на дисциплинарно наказание.


A&R екипът е отговорен за откриването на изпълнителите, за договорите и за развитието на изпълнителите. Служителите в него отговарят и за цялостната работа на компанията като планиране, продукция и промотиране на изпълнителя.


Тъй като част от отговорностите на екипа A&R включват контрол върху продуцирането на песента, те понякога съставят кредитите. Служителят на SM Entertainment обаче злоупотребил с властта си и взимал роялти*, които не му принадлежат. За да избегне подозрение, използвал три фалшиви имена.


*роялти - сума, която се изплаща на притежателя на авторското право


Източник: Koreaboo

Commentaires


bottom of page