top of page
  • Sakura

SM Entertainment с изявление относно слуховете за Yoo Ji Min


SM Entertainment пусна официално изявление, според което са завели съдебни дела срещу злонамерените коментатори на трейнито Yoo Ji Min.


По-рано в корейските онлайн общности се разпространиха слухове, че Yoo Ji Min е обиждала изпълнители на компанията, критикувайки външния им вид и таланта им.


Ето какво гласи изявлението на SM Entertainment:

Здравейте, ние сме SM Entertainment.
Наскоро слухове за трейнито на компанията Yoo Ji Min се разпространиха в интернет. Въпреки че информацията е фалшива и изфабрикувана, това да се създават постоянно злонамерени слухове и да се атакува трейни, на което му предстои дебют, се смята за сериозно действие на клевета, засягаща нейната чест и имидж.
За да защити честта и имиджа на нашите артисти и трейнита, компанията няма да толерира клеветата и разпространението на злонамерени слухове онлайн и ние ще предприемем граждански и наказателноправни действия срещу тези незаконни действия.
Назначихме адвокатска кантора Kim & Chang за наш законен представител и на 14 октомври 2020 г. подадохме правна жалба в полицейското управление в Gangnam за клевета, обида и други срещу онези, които са извършили злонамерени действия по отношение на Yoo Ji Min.
Ще продължим да предприемаме сериозни действия срещу тези, които продължават да измислят слухове или да публикуват и разпространяват тези слухове в социалните медии и онлайн общностите след това.
Компанията непрекъснато наблюдава артистите и предприема правни действия за тяхната защита и ние ще продължим да предприемаме силни правни действия срещу неправомерни действия, насочени към нашите артисти и трейнита след този случай.
Благодарим.

bottom of page