top of page
  • Team BKNews

208 служители на SM с колективно изявление относно позицията си за сегашното положение на компанията


На 17 февруари 208 служители на компанията споделиха следното изявление:

След като бившият главен продуцент Lee Soo Man беше в опасност от разкриване на незаконните му действия по укриване на данъци, той продаде акциите си на конкурентна компания, за която говореше лошо, и избяга.
Ние, членовете на SM, сме били изцяло използвани в незаконните действия на бившия главен продуцент Lee Soo Man, включително измамни действия за личните му интереси и укриване на данъци. Не можем отново да бъдем използвани от незаконността и целесъобразността на HYBE дори преди да сме започнали проекта SM 3.0.
Следователно ние, 208 редовни служители на SM Entertainment, пускаме следното изявление, тъй като не можем да сдържим гнева си към бившия главен продуцент Lee Soo Man и незаконното споразумение на HYBE.
1. Ще защитим културното многообразие на к-попа и отличителната идентичност на SM. Декларираме, че културата на SM не трябва да бъде подчинена на капитала на HYBE.
2. Ние активно подкрепяме и заставаме зад главния изпълнителен директор Lee Sung Su и директор Tak Young Joon за саморефлексия и техните планове за мултипродуциране на SM 3.0. Ние също изискваме по-силна защита за нашите артисти и фенове, за да не бъдат ощетени.
3. Ние се противопоставяме на враждебните сливания и придобивания на HYBE и целесъобразния им опит да влязат в нашия борд на директорите. Ще се противопоставим на опита на HYBE да погълне SM по необичаен начин.
„Lee Soo Man изостави SM и Pink Blood и избяга, но ние ще останем в Сеулската гора и ще защитим SM и Pink Blood.“
Колектив от 208 редовни служители на SM Entertainment

Източник: Soompi

bottom of page