top of page
  • albenacacheva

Създателят на "Single's Inferno" се завръща с ново риалити шоу за младежи


Продуцентът Kim Jae-won, който е създател на шоуто за запознанства на Netflix "Single's Inferno", пуска новото риалити "Nineteen to Twenty".


Новото предаване, което ще бъде пуснато във вторник, ще проследи група млади хора, на които им предстои да навлязат в 20-те си години. Те идват, за да останат заедно през последната седмица от тийнейджърството си, изследвайки свободата и всички "първи неща" в живота на възрастните.

"Измислих това шоу, защото исках да направя нещо, което е напълно различно от "Single's Inferno" във всеки аспект", заяви Kim по време на пресконференцията за шоуто, която се проведе в CGV в квартал Yongsan в четвъртък.
"Ако "Single's Inferno" е предаване за запознанства на много по-опитни възрастни, то темата на "Nineteen to Twenty" е трънливият път към порастването, така че двата продукта са противоположни един на друг."

Членовете на актьорския състав прекарват две седмици заедно, посещават курсове, за да се подготвят за 20-те си години, и опитват различни неща, като имат едно строго правило - никакви срещи.


Копродуцентът на предаването, Kim Jung-hyun, заяви, че то има за цел да помогне на тийнейджърите в прехода им към 20-те години.

"Искахме да ги научим на съществени неща, които трябва да знаеш като млад възрастен, но не се преподават в училище. Подобно на часовете по икономика, се опитахме да им предоставим неща, които помагат в реалния живот, като например управление на финансите и неща, които да проверяват при подписване на трудови договори, а не основни принципи на дисциплината", обясни продуцентът Kim Jung-hyun.
"Освен това тези 19-годишни младежи не са ходили на училищни екскурзии заради пандемията от COVID-19. Така че се опитахме да организираме преживявания, които да им помогнат да създадат спомени заедно."

Всички членове на актьорския състав са родени през 2004 г. Преди Корея да въведе нов закон за отчитане на възрастта, всички порастваха с една година на първия ден от януари.

"Когато разработвахме сериала, исках да въведем системата, при която всеки на определена възраст става възрастен на 1 януари", споделя продуцентът Kim Jae-won.
"Но законът се промени, така че вече няма такова нещо като това всички да стават с една година по-големи по едно и също време. Но това е по-смислено, тъй като членовете на актьорския състав са от последното поколение, което преминава от 19 на 20 години заедно."

Продуцентите отбелязват, че са получили около 1000 кандидатури на младежи, които са искали да участват в шоуто. Те споделиха, че са подходили внимателно при подбора на членовете на актьорския състав.

"В сравнение с други риалити предавания Netflix се опитва да предприеме по-внимателен процес за кастинг. Консултирахме се с психолози, за да проверим дали членовете на нашия кастинг могат да издържат на психологическия натиск", заяви той.
"Проверихме училищните им досиета и събрахме отзиви от съучениците им. Срещнахме се и с родителите на всеки един от тях."

Park Soo-ji, друг копродуцент, сподели, че приоритет при подбора е било дали кандидатът има ясна визия за целите си в живота, или не.

"Критериите за членство в актьорския състав са доколко са честни и доколко са сигурни в мечтата си", сподели тя.
"Всички те са на една и съща възраст и правят първите си стъпки в зрелостта, така че избрахме хора с различни мечти като играч на тенис на маса, космически инженер и стюардеса."

Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page