top of page
  • bknmoni

Ръководителят на Асоциацията на певците се противопостави на почивката на BTS от групови дейности


Ръководителят на Корейската асоциация на певците, Lee Ja-yeon, призова к-поп групата BTS и агенцията им да преразгледат скорошното си решение да спрат груповите дейности и вместо това да се съсредоточат повече върху солови проекти, заявявайки, че това ще окаже отрицателно въздействие върху глобалната Корейска вълна.


В изявление, публикувано от асоциацията в сряда, Lee каза:

"Притеснена съм, че Корейската вълна, съсредоточена около BTS, която има най-силната културна сила в Корея и в света, може да изчезне…Както "втори Бийтълс" не пристигнаха лесно, малко вероятно е да има "втори BTS", така че се притеснявам, че Корейската вълна ще бъде прекъсната."
"Може да сте взели решението след дълбоко обсъждане, но бихте ли преразгледали (оттеглянето на решението) в името на корейската музикална индустрия?"

Lee каза, че без BTS няма и ARMY, допълвайки, че много от тях са последователи на тази вълна и ще има видим резултат върху туризма. По отношение на проблема със задължителната военна служба, който се смята за една от причините за решението им да се съсредоточат върху солови дейности, ръководителят на сдружението призова правителството и Народното събрание да преразгледат Закона за военните действия, за да освободят музикалните поп звезди от военна служба, точно както и най-добре представящите се спортисти и артисти.


Призивът на асоциацията обаче не намира отзвук сред феновете на BTS. Те казват, че Lee говори, сякаш BTS се разпадат, което членовете на групата и агенцията им непрекъснато отричат, и че решението на групата трябва да се уважава и не е нещо, за което трета страна като асоциацията може да спори.


"BTS не са машини, а хора. Тези човешки същества казват, че са изправени пред ограничения и се нуждаят от време за личностно израстване, така че защо настоявате да продължат да работят? Спрете." - това написа потребител в интернет.

"BTS не са единствената движеща сила на Корейската вълна, но го казвате така, сякаш тя ще умре без тях. Ако се притеснявате толкова, изградете среда, в която да се развиват втори BTS."

Агенцията на групата не е отговорила на призива на Lee. На 14 юни BTS съобщиха, че ще направят пауза от груповите активности, но ще се фокусират повече върху индивидуалните си, както и върху личностното израстване.


След като слуховете, че се разпадат, започнаха, HYBE поясниха ясно, че те все още са група. Източник: The Korea Times

Bình luận


bottom of page