top of page
  • Team BKNews

Приключи съдебния процес срещу мъжа, откраднал училищно оборудване за пресъздаване на Love Live!

Актуализирано: 5.07.2022 г.


Миналия февруари започна съдебен процес, в който 28-годишен мъж беше обвинен в кражба на голяма част от училищна собственост, тъй като е бил увлечен от анимето Love Live! Sunshine!! Този месец мъжът, отговорен за нахлуването и взимането на много предмети в класна стая от аудиовизуално оборудване до чинове, получи 4-годишна условна присъда.


Според показания по време на процеса, след като завършил училище, мъжът се изнесъл от семейния си дом и наел къща в град Shizuoka, където получил работа като гледач. Заради самотата, която усещал в новата ситуация, се увлякъл по Love Live! Sunshine!! - аниме, проследяващо група ученици, които сформират айдъл група в крайбрежния град в префектура Shizuoka. Това го накарало да изпитва носталгия по дните, в които самият той е бил на училище.


Така решил да пресъздаде стаята, в която героите основават музикалния си клуб, като я направил на втория етаж на дома си и първоначално купил нов чин онлайн. Но той нямал износения вид на тези чинове в училище, които си спомнял, и затова откраднал останалото от истински училища.


На съдебния процес той беше обвинен в незаконно нахлуване в три гимназии в радиус от дома му 4 км, но признава, че има и още. Всеки път се придвижвал с колело, отключвал заключени врати и взимал колкото можел да носи, което не е много на колело.


Не бил и внимателен, защото е бил забелязан от съседи повече от веднъж. Например веднъж, докато карал колелото си с усилвател в коша и чин под мишница, се засякъл с полицай, който го спрял, за да го разпита. Тогава му отговорил, че се връща у дома си след изпълнение на гара Shizuoka и му било позволено да продължи по пътя си.


До лятото на 2021 г. той събрал около 15 чина, но осъзнал, че ще му трябват 30, за да пресъздаде както иска стаята, така че ускорил процеса. При особено дръзко нахлуване в гимназия миналия октомври предполагаемо е откраднал 18 чина, телевизор, удължителни кабели, дълга маса, учебници, тенис топки, трофеи и много други за една нощ, като отивал и се връщал около 10 пъти.


До 11 ноември обаче полицията успяла да го проследи и арестува. Обвинен в кражбата на училищно оборудване на стойност около 83 000 йени, той се призна за виновен, докато заяви нервно пред съда, че е страдал от носталгия по дома и искал отново да върне младостта си.


Обявявайки присъдата, съдията заяви:

Всичко е наред, ако искате да се потопите в училищна драма, но средствата, чрез които сте го постигнали, са незаконни. Идеята е била егоистична и е предизвикала много проблеми на учениците. Осъзнайте неприятностите, които сте причинили, и се опитайте да живеете приличен живот, в който да не извършите същото престъпление отново.

Всички предмети са върнати и съдията преценил, че мъжът е страдал от други социални наказания като загубата на работата си, затова отсъдил намалена присъда.


Източник: Sora news24, Crunchyroll

Comments


bottom of page