top of page
  • Team BKNews

Създателката на мангата “Sexy Tanaka-san” е починала

Беше съобщено, че манга художничката Ashihara Hinako е открита мъртва след предполагаемо самоубийство. Тя е обявена за изчезнала на 28 януари и тялото ѝ е намерено на следващия ден, заедно с бележка.


Това става дни след като тя написа пост, в който изрази недоволството си от игралната драма адаптация на мангата ѝ “Sexy Tanaka-san” по Nippon TV. На 26 януари тя написа, че едно от изискванията за това телевизията да адаптира творбата ѝ е било драмата да се придържа към мангата - нещо, което NTV не са направили. Много от сцените, които Ashihara е сметнала за ключови за мангата, не били включени или не били изобразени както трябва. Освен това редица от качествата на героите били променени.


Ashihara каза, че NTV не ѝ дали подходящо обяснение защо са направени тези промени. След като изразила притесненията си към NTV, първите седем епизода на “Sexy Tanaka-san” се придържали до голяма част към мангата. По време на цялото създаване на драмата Ashihara написа, че никога не се е срещала със сценариста, нито пък е говорила лично с режисьора.


Що се отнася до последните два епизода, NTV значително променили оригиналния край, очертан от Ashihara, което довело до това тя да напише сценария за финалните епизоди. Тя се извини, че е трябвало да избърза със сценария като аматьор и не е могла да го редактира по-добре, като се има предвид, че е имала и краен срок за работата върху мангата си. Ashihara обясни, че тя и персоналът ѝ се съгласили на адаптацията, при условие че ще може сама да напише сценария на финалните епизоди, ако прецени, че не са на ниво. Тя уточни, че NTV се съгласили на условието. Ashihara завърши поста с изказване на благодарности към актьорския състав и персонала на драмата, които са създали игралната версия.


По-късно постът беше изтрит от Ashihara, която каза, че не е имала намерение да разстрои никого, и се извини.


На 29 януари NTV пуснаха изявление, в което изразиха скръбта си за смъртта на Ashihara. Телевизията заяви, че когато предложила игралната адаптация, се консултирала с Ashihara чрез издателя ѝ Shogakukan, а Ashihara одобрила създаването на финалния сценарий.


Източник: Nante Japan

bottom of page