top of page
  • Team BKNews

Силна студена вълна обхвана Северна Индия


Силна студена вълна обхвана много части от Северна Индия, като температурите паднаха до -6C в администрирания от Индия Кашмир. Известното езеро Дал е частично замръзнало, което затруднява лодкарите да превозват пътници и туристи.

В някои части на Кашмир водопроводите са замръзнали, пътният транспорт е силно засегнат и веригите за доставки са прекъснати, като местните трудно задоволяват ежедневните си нужди.


Индийската столица Делхи също е обхваната от силна студена вълна. В някои райони на Делхи са регистрирани температури до 2,2 градуса целзий. Застудяването е особено трудно за бездомните хора в Делхи, които спят предимно на тротоарите.

Понижаването на температурите и гъстата мъгла също нарушиха разписанията на влаковете. Индийските железници превозват около 23 милиона пътници дневно и се считат за гръбнака на транспортната система на страната. Няколко влака в Северна Индия закъсняват, понякога от 6 до 10 часа, което хвърля плановете за пътуване на хората на вятъра.

Студената вълна също причинява сериозни здравословни проблеми, особено в Делхи, където също се наблюдават сериозни нива на замърсяване през зимните месеци.


В северозападния щат Раджастан също се наблюдава рязък спад на температурите. Фермерите там казват, че това е повлияло на работата и реколтата им.


Град Амритсар също беше засегнат от мъгла през последните няколко дена.


Източник: BBC

Comments


bottom of page