top of page
  • bknmoni

Seventeen даряват за образованието на децата по случай годишнината си


К-поп групата Seventeen е направила дарение за децата, които са социално изключени от образованието по целия свят, според Корейската национална комисия за Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) в четвъртък. Дарението е направено по случай 7-ата годишнина на групата и ден преди излизането на новия им албум. Средствата, дарени от 13-те члена, ще бъдат използвани по програма на Корейската комисия за помощ на децата в неравностойно положение в Азия и Африка, за да получат по-добро образование. Групата продължи даренията за различни дейности в подкрепа на децата, като този път приносът ѝ ще бъде специално насочен към образованието им, посочват от комисията. Не е уточнено колко е дарила групата. Ето какво каза в съобщение генералният секретар на комисията Han Kyung-koo:

"В тази глобална ситуация, в която близо 1 милиард души са неграмотни, Seventeen направиха значително дарение за образованието. Изразяваме признателността си към групата и нейната агенция. Ще похарчим парите, за да разрешим прекъсванията в ученето, които са се влошили заради пандемията от COVID-19, и да предоставим образование на хората, които страдат от неграмотност."

Seventeen казаха чрез ЮНЕСКО:

"Възнаграждаващо е да участваме в значима дейност за отбелязване на 26 май, който е като рожден ден на нашата група. Като начин да върнем любовта, която получихме от феновете през последните 7 години, решихме да допринесем за усилията за реализиране на свят, в който никой не е отхвърлян от обществото."

Източник: The Korea Times

bottom of page