top of page
  • albenacacheva

Сеул ще ремонтира тротоарите и ще постави камери в Itaewon, за да улесни придвижването на тълпите


Централният сеулски район Yongsan планира да ремонтира тротоарите и да инсталира камери за видеонаблюдение, за да подпомогне безпроблемното движение на тълпите, надявайки се да предотврати катастрофа, подобна на стълпотворението по време на Хелоуин, което се случи на 29 октомври миналата година и отне живота на 159 души.


Областната управа на Yongsan обяви търг за проект за ремонт на пътища в специалната туристическа зона Itaewon, обхващащ участък с дължина 1,4 км и площ 383 292 кв. м. Районът включва тясната алея в непосредствена близост до изход № 1 на метростанция Itaewon и хотел "Hamilton", където стана трагичното струпване на тълпата, както и улици с множество ресторанти и магазини.


Проектът на стойност 830 млн. вона (623 886 щатски долара) трябва да бъде завършен до септември.


Областната управа планира да покрие пътищата с асфалтобетон, за да бъдат по-малко хлъзгави.


До септември на 70 места в квартала ще бъдат инсталирани камери за видеонаблюдение (CCTV), оборудвани с технология за изкуствен интелект, която да следи гъстотата на тълпата и да открива ранни признаци на бедствия, свързани с контрола на тълпата.


За да се гарантира безопасността на посетителите по време на мащабни събития като Световния фестивал на храните в Itaewon, който всяка година привлича около 1 млн. посетители, районният офис ще предприеме допълнителни предпазни мерки.


Други районни управления, в които се провеждат подобни мащабни събития, също са въвели мерки за пътна безопасност.


Сеулският окръг Jongno ще инсталира ограничителни павета и плочки с брайлова азбука на пътища с площ над 1700 кв. м в района Buckchon, където през деня се събират ученици от началното училище, а през уикендите - туристи, посещаващи ханок селото (място с традиционни корейски къщи).


По пътищата в клубния и търговския квартал на северозападния район Mapo в града е монтирана противоплъзгаща се настилка, а южният район Seocho планира до август да внедри технология за видеоанализ, базирана на изкуствен интелект, в своята система с цел контрол на тълпите.


Източник: The Korea Times

תגובות


bottom of page