top of page
  • albenacacheva

Жител на Сеул в конфликт заради отглеждането на кучета за залавяне на "севернокорейски шпиони"


Мъж, който твърди, че е бивш войник, влиза в конфликт с районно управление в най-северното предградие на Сеул. Той твърди, че има мисия да защити столицата от евентуално проникване на севернокорейски шпиони, като отглежда бездомни кучета до известна планинска пътека.


Районното управление на Dobong получава все повече оплаквания от туристите в планината Bukhan относно кучешките приюти, създадени от мъжа преди повече от десет години в границите на националния парк. Един от туристите на около 80 години казва, че знае за приюта от известно време, и добавя, че мъжът е започнал да разширява размера на приюта преди около 10 години.


Повечето от местните жители не са щастливи да видят 10 кучета, оковани във вериги, в клетки и очевидно изоставени. Една местна жителка споделя, че е видяла пред приюта предупредителни табели: "Опасни кучета наблизо" и "Записват ви охранителни камери".


Собственикът на кучетата очевидно е воден от патриотизъм. Той казва, че доброволно управлява приютите за кучета след шумно отразения пробив в националната сигурност през 1968 г., когато 120 севернокорейски войници проникват в източните крайбрежни градове на Южна Корея Uljin и Samcheok. При инцидента 113 от севернокорейците са убити, а седем от тях са заловени от южнокорейските военни.


Мъжът, чието име остава неизвестно, заяви, че е ядосан на местните жители за това, че се отнасят към него като към престъпник въпреки патриотичните му усилия. Той разказва, че е започнал мисията си, като е окупирал мястото в националния парк, а след това е започнал да отглежда бездомни кучета като средство за защита от севернокорейски нашественици.


Районната служба обаче заявила, че мъжът е заел мястото незаконно и през май два пъти му наредила да събори приютите и да напусне терена. От там заявиха, че ще го докладват на полицията, ако не разчисти обекта до края на юни.


Районната служба заяви, че е получила множество сигнали за насилие над животни от местни жители. Но добави, че е малко вероятно да бъде повдигнато обвинение, тъй като не изглежда мъжът да е наранил или да се е опитал да убие кучетата.


Служителите на националния парк заявиха, че ще предприемат действия, ако Националната служба по горите, която е главният надзорник на националните паркове в страната, им даде зелена светлина.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page