top of page
  • Team BKNews

Какво да правите в Сеул по време на Чусок?


Отбелязван на 15-ия ден от осмия месец в лунния календар, Чусок е един от най-важните празници в Южна Корея. Въпреки че първоначално този ден е за есенната реколта, в днешно време е един от малкото случаи в годината, в които корейците не работят, за да посетят родните си градове, да го отбележат със семействата си и да почетат предците си. Както на повечето големи празници, и на Чусок много бизнеси затварят, но все пак има какво да се види в Сеул по време на празничния период:


Посетете исторически места и музеи

Кралските дворци и музеи на Сеул са идеални места да се потопите в празничния дух, тъй като предлагат изобилие от културни и традиционни дейности, на които да се отдадете – да не говорим за безплатния вход.


Namsangol Hanok Village е една от най-популярните забележителности по време на Чусок. Дестинацията предлага възможността посетителите да участват в различни практически дейности и представления на открито. Националният фолклорен музей на Корея е още едно място, където туристите и местните жители могат да се насладят на забавни събития и традиционни игри, като същевременно научават за фолклора на страната и традициите на Чусок.


Вижте невербално изпълнение

Столицата на Южна Корея също предлага редица музикални и културни представления, които със сигурност ще подправят празника ви, дори и да не говорите езика.


За да усетите вкуса на традиционната култура на Корея, резервирайте билети за Lotus: A Flower Comes Out Once More, музикално представление, базирано на древни народни приказки и обичано заради традиционната си музика и развяващите се костюми. Cookin’ Nanta, ориентирано към храната невербално представление, е едно от най-продължителните в града и също така е една от популярните атракции сред туристите. Или, за тези, които ценят корейските бойни изкуства, вижте Jump, който включва фантастична комбинация от таекуондо движения и слапстик хумор.


Намерете спокойствието

Посетителите, които търсят малко спокойствие, могат да разгледат един от многото будистки храмове в Сеул, а на избрани места дори да участват в програма за нощувка, за да усетят монашеския живот. Храмът Bongeunsa в квартал "Гангнам" предлага специални програми по време на Чусок като чаени церемонии, сесии за дзен медитация и наемане на ханбок.


Пазарувайте до припадък

Тези, които се надяват да напазаруват изгодно корейски дрехи и козметични продукти, ще се зарадват да разберат, че повечето големи търговци на дребно в Сеул остават отворени през по-голямата част от празника Чусок. Още повече, че голяма част от тях правят намаления за Чусок, за да окуражат купувачите да изхарчат трудно спечелените си пари. За най-изгодните сделки се отправете към големите търговски райони на Сеул като Myeongdong, Sinsa и Dongdaemun.


Насладете се на природата

Тъй като толкова много хора пътуват до родните си места или посещават роднини по време на Чусок, има значително по-малко хора в града. Това прави изследването на велосипедните маршрути и пешеходните пътеки на Сеул много по-приятно, тъй като те могат да станат доста претъпкани през есенните месеци, когато най-често е най-хубавото време в страната. Вземете велосипед под наем и карайте до река Хан, отправете се към националния парк Bukhansan или се насладете на пикник в Seoul Forest.


Съвет за пътуване

Въпреки че споменатите по-горе атракции остават отворени през по-голямата част от празника, те могат да бъдат затворени в определени дни или часове. Не забравяйте да проверите отново работното им време, преди да посетите.


Източник: Culture Trip

Comments


bottom of page