top of page
  • Sakura

Seo Shin Ae с изявление относно училищния тормоз на Soojin от (G)I-DLE


През февруари някой публикува, че Soojin е тормозила актрисата в средното училище, на което Soojin отговори:

Никога не съм говорила с актрисата Seo Shin Ae по време на дните си в училище.

В ново изявление от миналата седмица тя допълни:

Не знам нищо за Seo Shin Ae и това беше първият път, в който чувам такива слухове за мен и нея. Никога не съм я тормозила, нито пък псувала зад гърба ѝ. Не съм виновна, така че моля Seo Shin Ae да пусне ясно изявление за проблема.

На 26 март Seo Shin Ae написа в Инстаграм:

Преди 10 години бях млада и човек без кураж. Ако още веднъж се изправя със страх и колебание в тази ситуация обаче, мисля, че ще бъда много разочарована със себе си и ще съжалявам в бъдеще, така че събрах кураж.
Работя в развлекателната индустрия от малка, но на училище бях типичен ученик като другите деца. Във втората си година от средното училище се преместих в ново училище през първия срок и се стараех да се разбирам добре със съучениците си.
През тези две години този човек, който ме споменава, постоянно казваше безпочвени обиди или лични атаки към мен като: "Чудя се защо е знаменитост, когато дори не е толкова красива", "И без това ѝ е минало времето", "Нищо чудно, че е аутсайдер", "Не знам какво харесват учителите в нея, че се държат с нея по специален начин". Казваше го на път за училище, по коридорите в междучасията, столовата, всеки ден и навсякъде на групичка, придружено с неприятни псувни и присмехулен смях. Може да е било само завист и ревност на ученици и думи, които са казали просто така, но са думи, които причиниха дълбока болка в сърцето ми и ги нося в себе си до ден днешен. Болката от тогава постепенно прерасна в по-голяма рана и започнах да се страхувам от хората. Страхът се превърна в травма, промени характера ми на интроверт и е истина, че това се превърна в огромна бариера, започвайки гимназия. Накара ме да осъзная, че не само физическата агресия, но и вербалната, може да остане като вечна болка в нечий живот.
Тя казва, че не помни и никога не е говорила с мен и това е истина. Бяха просто едностранни обиди. Мисля, че е жалко да чертае границата, като дори казва, че определено не е извършила действията и не е казвала презрителни думи зад гърба ми на групичката си. И не съм сигурна какви свидетели или доказателства има, но искам да попитам дали нейната избирателна памет е честност, която може да прикрие всичко, за което говоря.
Ако има хора, които се борят с училищна агресия сега, съберете кураж и попитайте за помощ тези около вас. Аз не можах и вярвах, че постепенно нещата ще се подобрят с времето, но осъзнах, че това не се случи.
Съжалявам, че предизвиках тревога за толкова много хора заради ситуацията. В бъдеще искам да се отплатя с активностите си като актриса, вместо с моите лични проблеми. Надявам се да бъдете щастливи през април, може да бъде изморително и трудно заради COVID-19, но се надявам да съберете сила.
Благодаря.

Източник: Soompi

Kommentare


bottom of page