top of page
  • Team BKNews

Стриктни мерки за сигурност по време на Хелоуин в Shibuya


Стриктна охрана беше в цветната Shibuya в Токио в събота, само дни преди Хелоуин, като известната статуя на Hachiko беше покрита и разпространяваше съобщението, че районът не е "зала" за събития.

По улиците, близо до станция Shibuya, известна със статуята на куче Akita, се виждаха полицаи в очакване на хелоуински тълпи, а младите хора, позабравили притесненията си за COVID-19, бяха видени в различни костюми.


Кметът на Shibuya Ken Hasebe призова хората да стоят далече от популярния район по време на празника, който обикновено привлича огромни тълпи от хора, заради притеснения за безопасността. Hasebe засили съобщенията на фона на нарастващите страхове, че струпването около емблематичната Shibuya може да стане опасно сега, след като ограниченията заради коронавируса са премахнати.


На диагоналната пешеходна пътека в събота специални полицаи, наречени "DJ police", бяха мобилизирани, за да насочват пешеходците, давайки инструкции на японски и английски.


В опит да попречат на младите хора и чуждестранните посетители да участват във вандализъм и пиянство, магазините и супермаркетите в близост до гарата бяха помолени от окръга да спрат продажбите на алкохол по време на Хелоуин.


Източник: Japan Today, Kyodo

Comentários


bottom of page