top of page
  • Team BKNews

11 души загинаха в Китай след срутване на покрив на физкултурен салон


11 души загинаха, след като покрив на физкултурен салон в училище в североизточен Китай, използван в този момент от момичешкия волейболен отбор, се срути.


Много от жертвите са деца, очевидци казват пред местните медии, въпреки че това още не е официално потвърдено.


Разтревожени родители се събраха пред близка болница, чакайки за новини. Само 8 от 19-те души, които са били в салона в провинция Heilongjiang, са оцелели.


Според местните медии полицията е задържала шефовете на местната строителна компания. Те са обвинени в изхвърляне на перлит, вид вулканично стъкло, върху покрива на фитнес залата, докато са работили върху проект на съседна сграда.


Минералът е попил дъждовна вода след проливни дъждове, които са довели до срутване на покрива в 15 ч., местно време.


Треньорът на волейболния отбор е чут да вика имената на учениците, докато спасителните екипи са били сред развалините.


Родителите разкритикуваха училищните власти, като твърдят, че не е имало добра комуникация относно усилията за спасяване, които са подържили до понеделник сутринта:

Казват, че дъщеря ми я няма, но не успяхме да видим детето. Когато изпратиха децата в болница, лицата им бяха покрити с кал и кръв. Молих се да ми позволят да разпозная детето. Какво, ако това не е детето ми? - мъж каза във видео, широко разпространено в социалните мрежи.
Какво правят властите четири, пет или дори шест часа, след като децата бяха откарани в болница? Докторите не комуникират с нас за това как върви спасяването.
Имаме възрастни хора у дома, трябва да им помогнем да бъдат психически подготвени. Тук има доктори, полицаи и други власти. Но не сме чули нищо от вас. - каза той.

Източник: BBC

Comments


bottom of page