top of page
  • bknmoni

Samuel спечели делото за анулиране на договора си с Brave Entertainment

Samuel спечели делото срещу Brave Entertainment относно ексклузивния си договор.

На 17 ноември от Централния окръжен съд в Сеул постановиха в полза на ищеца Samuel и отхвърли делото на Brave Entertainment за щети от 1 милиард вона (приблизително 846 380 долара). Съдията заяви:

Потвърждаваме, че договорът, подписан между ищеца и ответника на 9 юни 2014 г., не е валиден и ние отхвърляме искането за противодействие на ответника.

След решението Samuel коментира:

Не можех да направя нищо през трите дълги години поради правния конфликт и съм много щастлив да спечеля делото. Аз заявих истината и истината се потвърди. Благодарен съм на феновете и познатите, които са чакали дълго време за мен, подкрепиха ме и ми съчустваха. Ще започна начисто и ще се отплатя на онези, които ме подкрепиха, с добри продукции и в добра форма.

В Инстаграм той написа:

Благодаря Ви, Garnet [феновете на Samuel], че се молихте за мен, вярвахте ми и ме чакахте толкова дълго. Не мога да го опиша с думи... Всичко това се случи благодарение на всички вас.


Samuel дебютира като част от дуото 1PUNCH под Brave Entertainment през 2015 г. Две години по-късно той се включи във втория сезон на предаването “Produce 101” и промотира като солов изпълнител след това. През 2019 г. Samuel подаде правна жалба срещу Brave Entertainment, след като опитваше да прекрати договора си с агенцията, макар и неуспешно досега, като посочи конкретните проблеми, довели до нарушаване на доверието помежду им. Източник: Soompi

bottom of page