top of page
  • bknmoni

12 романтични празника в Корея: на всяко 14-о число от месеца

Актуализирано: 14.02.2022 г.


Чудили ли сте се как корейците показват любовта си на своите половинки? Годините си текат, но празниците остават едни и същи - е, поне романтичните!


Тук може да научите малко повече за всеки един от тях:


1. Diary Day/ Candle Day - 14 януариВ Корея в средата на първия месец от годината започва тяхната "романтична" почивка. На този ден хората разменят празни дневници и планери, където в празните страници да опишат чувствата си и своите цели за годината. В някои части се празнува и като Candle Day с подаръци декоративни свещи за по-голямо романтично настроение.


2. Valentine's Day - 14 февруариПразнуването на Свети Валентин в Корея е по-различно, отколкото в целия свят! Докато по света има един определен ден в годината, където да покажем любовта си към половинката. В азиатската държава на всяко 14-то число се празнува романтичен празник. Можем да намерим разлика и в това, че в Корея на 14 февруари жените подаряват шоколадови изкушения на своите половинки.


3. White Day - 14 март


White Day се празнува на 14 март. На този ден мъжете могат да разкрият чувствата си и да подарят подаръци на любимите си. Празнуван е за първи път в Япония и името му е свързано с това, че се подаряват бели подаръци - бял шоколад, бели рози и т.н. Някои хора следват правилото на 3 - подаръкът, който мъжът ще подари, трябва да е с 3 пъти по-голяма стойност от този, който е получил на Свети Валентин.

4. Black Day - 14 априлТози ден е специално за тези, които не са успели да получат подаръци на 14 февруари и 14 март. Тогава свободните момичета и момчета излизат заедно, хапват в китайско-корейски ресторанти черни нудъли jjajangmyeon със сос от черен боб.

5. Rose Day/ Yellow Day - 14 май


На корейския полуостров 14 май е денят, в който двойките си разменят жълти рози (или просто друг цвят такива) и прекарват известно време с тях. По възможност се обличат с дрехи в жълт нюанс. Този ден е подходящ и за излизане с близки приятели или семейство.


6. Kiss Day - 14 юни


Може да не е толкова известен и да не сте го чували, но за двойките в Корея това е един от любимите им дни. Празнуват го, като си разменят страстни целувки.

Много компании от марки червила до производители на мента обявяват промоции специални за деня.


7. Silver Day - 14 юли


Сребърният ден е като ден за церемония за годеж. На 14 юли двойките си разменят пръстени, които да им напомнят за ангажимента, който са поели за другия и обсъждат съвместното си бъдеще.


8. Green Day - 14 август


Както може би се досещате, зеленият ден ще е ден сред природата на тихо и спокойно място. Едно подходящо време за пикник, с вкусна храна и соджу или за разходка из природните забележителности на страната? Сигурни сме, че няма да ви е скучно!


9. Photo Day - 14 септември


На 14 септември, на деня за снимките, двойките си правят селфита и снимки, като запечатват хубавите мигове заедно. Някои дори посещават фотостудио за по-професионално запомняне на деня.


10. Wine Day - 14 октомври


Още по-специален е този ден, особено за тези, които обичат алкохолните напитки. Хората посещават партита, публични изяви и концерти с чаша алкохол.


11. Movie Day - 14 ноември


За киноманиаците и за всички, които обичат да гледат филми - това е вашият ден! Една киновечер, особено през ноември, не е губене на време за корейците. Дали ще е вкъщи или в кино - няма значение. Важна е компанията!


12. Hug Day - 14 декември


Няма определен ден за прегръдки - те трябва да са възможно най-често, за да може половинката ви да се чувства още по-обичана. За Корея обаче това е незабравим празник и не го пропускат!


Кой празник Ви хареса най-много?

Comments


bottom of page