top of page
  • bknsashka

6 романтични к-драма комедии от 2000-те, които да гледате на Свети Валентин

Актуализирано: 14.02.2022 г.


Няма по-подходящо време от наближаващия ден на влюбените, за да се потопите в историите на стари романтични комедии. Ето списък на няколко остарели романтични комедии, които гарантирано ще ви накарат да се смеете, ще ви изпълват с топлина и заредят с енергия.


1. My Girl

В ролята на симпатичната изпечена мошеничка Joo Yoo Rin влиза актрисата Lee Da Hae. Тя е наета от Seol Gong Chan (Lee Dong Wook), готин и сериозен бизнесмен, за да се представя за негова братовчедка. Нещата обаче се усложняват, когато те започват да изпитват чувства един към друг.


Написана от известните сестри Hong, които са писали и много други популярни к-драми като „Hotel Del Luna“ и „Master's Sun“, „My Girl“ има странния подчерк на дуото, духовит сюжет и диалози. Ще ви забавлява и накара да се смеете на висок глас.


Що се отнася до романтиката, това е класически случай на противоположности, които се привличат. Главната женска героиня е мила и умна и си играе добре със сериозното поведение на героя. Той е привидно студен, но всъщност е доста добросърдечен човек. Добавете към картинката сладък второстепенен герой, изигран от Lee Joon Gi, с несподелената си любов към Yoo Rin и ето ви идеалния ром-ком за векове!


2, My Lovely Sam Soon


Kim Sam Soon (Kim Sun Ah) е талантлива сладкарка, която работи в ресторант на Hyun Jin Hun (Hyun Bin). Jin Hun е безчувствен хотелиер с тенденция да държи хората на една ръка разстояние поради травмиращото си минало. Двамата се ненавиждат и спорят непрестанно. За да се отърве от майка си и нейните идеи за брак, Jin Hun влиза в договорни отношения със Sam Soon, защото вярва, че те никога няма да си допаднат.


Kim Sam Soon обаче не е типичната женска роля. Освен че има излишни килограми и е на 30, тя е избухлива и своенравна. Освен това е независима, страхотна в това, което прави, и жадува за любов. Всичко това я прави сложен и триизмерен характер. Тя е разбираема личност, защото е като истински човек. „My Lovely Sam Soon“ е ром-ком, който ще ви зашемети, но по-важното е, че ще ви накара да бъдете състрадателни и да се радвате за Sam Soon в нейното пътешествие за себеоткриване и любов.


3. Princess Hours


„Princess Hours“ представя монархията в съвременна Корея. Драмата проследява връзката между престолонаследника Lee Shin (Joo Ji Hoon) и неговата невяста Shin Chae Kyung (Yoon Eun Hye), обикновена студентка по изкуство. Двамата са принудени да сключат брак поради стар договор, сключен между техните дядовци. Докато тя се адаптира към новата си роля и живота в двореца, двамата постепенно се влюбват.


Съчетание от училищна драма, дворцови интриги и бракове по договор, структурата на „Princess Hours“ е завладяваща и интригуваща. Комбинацията от модерни и исторически повлияния в сценографията и костюмите са наслада за очите. Великолепният саундтрак също потапя зрителите в романтиката и величието на съвременната монархия.


Добре развитата любовна връзка между главните герои си остава най-въздействащата част от „Princess Hours“. Драмата е фокусирана върху развитието на отношенията, така че докато Lee Shin и Shin Chae Kyung осъзнаят чувствата си един към друг, драмата се усеща добре измислена и автентична.


4. Full House


„Full House“ ни разказва историята на Han Ji Eun (Song Hye Kyo), амбициозна писателка, чиито приятели продават къщата ѝ в опит да уредят дълговете си. Тя се прибира вкъщи и осъзнава, че известната филмова звезда Lee Young Jae (Rain) е купил къщата ѝ. Въпреки че не се понасят, в крайна сметка сключват взаимноизгоден договор. Договореният брак може да бъде преувеличен, но никога не пропуска да поднесе забавни и сладки съжителства. Как иначе бихте задържали двама герои, които се мразят един друг в такава близост?


Женската водеща героиня е мила и добродушна, докато Young Jae е класическият надменен мъж. Това, което го отличава обаче, е, че понякога е и смешно дребнав. Непрекъснатите караници на двойката и детските лудории определено са акцентите в драмата!


5. Couple or Trouble

Римейкът на холивудския филм „Overboard“, „Couple or trouble“ разказва за невероятния романс между мърлява наследница и трудолюбив майстор. Anna Jo (Han Ye Seul) губи паметта си поради инцидент и среща Jang Chul Su (Oh Ji Ho), с когото преди това е имала няколко неприятни срещи. Chul Su решава да се върне при нея, като се преструва, че е нейно гадже, за да може да я прибере вкъщи и тя да се занимава с домакинската работа и да гледа племенниците му.


Тропата за амнезията е използвана тук като структура за развитието на високомерната женска героиня. Докато Anna омеква и става по-малко егоистична с напредването на драмата, тя в същото време остава вярна на себе си и запазва увереността и честността си. Точно като публиката, Chul Su в крайна сметка проглежда отвъд грубата ѝ външност и се влюбва в нея. „Couple or Trouble“ е друга драма на сестрите Hong, но е по-лека и по-малко раздразнителна от останалите им творби. Драмата има много забавни и шантави моменти, така че ако търсите нещо леко и забавно за гледане, то „Couple or Trouble“ е идеален за вас.


6. Coffee Price


Go Eun Chan (Yoon Eun Hye) често е бъркана с мъж поради момчешкия ѝ вид. Мислейки, че Eun Chan е момче, Choi Han Gyul (Gong Yoo) я наема да работи в кафенето му. Започват да прехвърчат искри между тях, като Han Gyul все още мисли, че Eun Chan е момче. Han Gyul се бори с емоциите си и постепенно се примирява с чувствата си към Eun Chan.


Ако сте фен на романтични комедии, тогава трябва да гледате „Coffee Prince“. Уникалната и завладяваща сърцето романтика ще ви залепи за екрана.


Коя драма бихте гледали вие на Свети Валентин?


Източник: Soompi

bottom of page