top of page
  • bknmoni

Драмата “River Where the Moon Rises” отмени снимките + актьорът Ji Soo с извинение


Те обсъждат дали да заменят Ji Soo.


KBS драмата River Where the Moon Rises прекъсна снимките си днес, 4 март, обсъждайки дали да заменят главния актьор Ji Soo след скандалите за училищен и сексуален тормоз. Ексклузивно от YTN, River Where the Moon Rises спря снимките, предвидени за днес, но смята утре да ги възобнови. Прекратяването им е, защото изчакват извинението на Ji Soo след твърденията за него за тормоз. Представител на драмата потвърди, че все пак се обсъжда дали да не сменят актьора.Ние ще се срещнем днес с Ji Soo, за да видим дали ще желае да участва в драмата или не. Ще изясним нашата позиция по-късно, когато вземем решението.

Близо 5,500 нетизени подписаха петиция за отстраняването на Ji Soo от драмата.Актьорът Ji Soo, който беше обвинен за насилие в училище и сексуален тормоз, пусна в своя личен Инстаграм профил ръкописно писмо.

Искрено се извинявам на тези, които са пострадали заради мен. Няма извинение за миналото ми поведение. Има действия, които не могат да бъдат простени. Когато започнах с актьорството, мислех, че ще стигна далеч, защото скрих миналото си, докато получавах незаслужено внимание публично. Но винаги имам чувство на вина в сърцето ми и винаги идва голямо безпокойство, но е късно да съжалявам вече. Моето тъмно минало винаги ме смазва. Дълбоко се извинявам на онези, които са търпели това дълго време, докато са ме гледали как се промотирам като актьор. Ще размишлявам върху миналото си, но няма как да го отмия. Навреди много на телевизионните оператори, продукцията, актьорите и на драмата заради моя лична грешка. Искрено се надявам да няма повече вреда върху драмата заради мен. Извинявам се на всички, които съм наранил.


По-рано Ji Soo беше обвинен в училищен и сексуален тормоз в дълъг пост от нетизен.

Авторът на първия онлайн пост (който ще наречем “A”) заявява, че са били от едно и също училище от 2006 до 2008 и пише:

Kim Ji Soo имаше по-голямо телосложение от другите деца на неговата възраст по това време. Започвайки втората си година от средното училище през 2007 г., той бродеше из училището като престъпник и извършваше всякакви лоши дела. По това време виновниците, включително Kim Ji Soo, бяха доста систематични. На първо място, да започнеш да се бориш с Kim Ji Soo и другите виновни, беше немислимо. Ако някой от членовете на тази група преживее нещо, дори малко неприятно, всички те отиват и бият този човек, като го тъпкат по обиден и задълбочен начин.

A твърди, че Ji Soo и приятелите му са карали съучениците му да купува цигари и са хвърляли храна по другите по време на обяд, смеейки се.

A продължи:

Бях тормозен от Kim Ji Soo и престъпниците през 2008, третата ми година от средното училище. Думата тормоз не е достатъчна да опише всичко. Бях жертва на всякакъв вид училищен тормоз като това да ме направят аутсайдер, като насилие, да съм изнудван, обиждан. Започна, когато B, един от извършителите в групата на Kim Ji Soo, взе ваучера на друг ученик. Отидох до B и казах, че ще ги докладвам на полицията, ако не го върнат.
Това мое поведение беше един вид акт на противопоставяне. След това обикновеният ми училищен живот се превърна в ужас. Бяха внимателни, вероятно, защото им казах, че ще ги докладвам. Умело заповядаха на други съученици да ме тормозят, за да избягват проблеми.

A пише, че учениците, пратени от извършителите, постоянно се появявали, за да сипят много обидни думи към тях, и извършителите обявили, че всеки, който говори с A, ще умре от ръцете им. A обяснява, че не можели да ходят свободно в училище от страх да не се натъкнат на Ji Soo, който псувал A и ги удрял по главата или бузата. Добавя се, че Ji Soo носел BB оръжие и го насочвал към ученици за забавление.

Това, което съм написал тук, е не само това, което лично съм изпитал, но има и много други хора, които са преминали през по-сериозни случаи на училищна агресия от Kim Ji Soo. Исках да напиша няколко от тях тук, но може да не искат, затова не го направих. Честно казано, в сравнение с това, което другите деца са изпитали тогава, моето преживяване не е кой знае какво. Но само защото други случаи са по-зли и тежки, не значи, че трябва да се гледа леко на случилото се на мен.
Това, което искам, не е компенсация или извинение. Всичко вече се е случило и нямам нужда от извинение за нещо, което не може да бъде върнато назад. И не вярвам, че извинението би било искрено. Има само едно нещо, което искам. Kim Ji Soo, ако актьорството е нещото, което искаш да правиш, давай. Но завинаги носи в сърцето си титлата на "извършител на училищно насилие". Има безброй хора като мен, които си тормозил и които никога няма да забравят този спомен.

Последвайки поста на A, още хора споделиха преживяното. Един от тях твърди, че Ji Soo го е удрял постоянно, а другият - че Ji Soo го е тормозил вербално. Компанията му KeyEast пусна официално изявление, в което ще провери истината.


Източник: Koreaboo

bottom of page