top of page
  • Sakura

5 причини да гледате зловещата японска драма “Gannibal”


Гледа ли ви се нещо зловещо, което да смрази кръвта ви? Тогава “Gannibal” може да е точно за вас – драмата проследява историята на полицай, изпратен в отдалечено село заедно със семейството си, без да подозира, че там се намира общност от канибали.


Японската продукция се състои от 7 епизода и, за щастие, е подновена за втори сезон, в противен случай неотговорените въпроси нямаше да ни дадат мира. Ето няколко причини, поради които да гледате вълнуващата японска драма (с едно предупреждение преди това – не гледайте, ако ще ядете!):


Историята не може да се обобщи само с думата “канибали”

Въпреки че най-голямата загадка се състои именно във въпроса дали фамилия Гото е канибалска, или не, докато навлизаме надълбоко в тайните им, разбираме, че общността им е основана на особени ритуали. От облеклото до начина, по който всички членове се подчиняват на собствени закони и вярвания – всичко това ни пренася в света на окултното и ни навява на мисълта, че привързаността им към човешката плът не е само заради простото задоволяване на глада.


Главният персонаж променя динамиката

Вероятно, когато прочетете резюмето, ще си помислите, че това е често срещана история на ужасите, в която глупав полицай не стига навреме и не успява да спаси нищо и никого, дори и собствената си кариера.


Ако предполагате, че някой го удря в гръб, може и да сте прави, но Agawa Daigo (изигран от Yagira Yuya) не е типичният главен герой (антигерой също е валидно в случая), оставящ се да бъде сплашен лесно. Той също крие тайни, а характерът му се оказва озадачаващ даже и за закоравелите селяни и мистериозната фамилия, която управлява селото. Сериалът изобщо не е комедия, но този факт не пречи да се забавляваме с неговата импулсивност, упоритост и резките му коментари към заплашителни хора.


Канибал с емоции?

Все още не знаем много за фамилията Гото, освен че “не бива да се забъркваш с тях“, но сме сигурни в едно – Keisuke е герой с ключова роля, който, независимо какво казва, се отличава от останалите. Харизматичният актьор Kasamatsu Sho перфектно предава на зрителите чувството, че Keisuke, който е следващият начело на фамилията и трябва да продължи традицията, крие дълбоко в себе си противоречиви мисли, а ситуацията ще става все по-сложна за него.


Едва ли има почитатели на канибалите, но се считайте за предупредени, че може да станете фен на Keisuke.


Ще настръхнете от саундтрака

Саундтраците са също толкова важни колкото сюжета, защото ни настройват за правилното усещане, и “Gannibal” не пропуска възможността да улови мистериозната атмосфера. Интрото определено е разпознаваемо и нямаме търпение да го чуем и следващия сезон.


Кинематографията е завладяваща

От една страна, сцените изобразяват идилично японското село, заобиколено от прекрасна гора, а от друга, те контрастират със зловещите ритуали и кръвта, изпълвайки екрана с ярки, но и някак приглушени мрачни цветове като червено, тъмнозелено и черно (както и бяло, което откроява фамилия Гото в определени кадри). Имайте предвид, че някои от сцените може да са доста графични, но се очаква от такъв тип драма.

Kommentare


bottom of page