top of page
  • Sakura

Да изпълним целите си през новата година с помощта на к-поп и к-драми


Обикновено със започването на новата година започваме да си поставяме много цели, които да изпълним. Искаме да поставим ново начало, но за съжаление, рядко успяваме. В свободното си време често разпускаме с плейлиста си или с някоя драма, но те могат да служат не само за забавление.


Първа цел: Да тренираме повече


Това почти винаги присъства в списъка ни с цели за следващата година. Тренировките ни карат да се чувстваме по-енергични и здрави, но заради динамиката на живота често отлагаме или се отказваме. Но с к-поп тренировките ще чакате с нетърпение да се приберете от училище или работа, защото са не само лесни за изпълнение, но и движенията са взети от песните. Процесът е изключително забавен.


Втора цел: Здравословно хранене

Чудили ли сте се някога как корейците обичат храната толкова много, но все пак успяват да поддържат невероятна фигура? Това е, защото използват полезни съставки в ястията си и съчетават балансирано количество месо и зеленчуци. Избягвайте бързите храни, вместо това се разровете в интернет и открийте хилядите полезни рецепти.


Трета цел: Да създадем нови приятелства

Обикновено общите интереси ни помагат да градим нови приятелства, а социалните мрежи са широко пространство, в което можем да намерим много хора, с които си приличаме. Затова се включвайте в групи (като All about Asia 😁), създайте си мечтания блог, участвайте във форуми, но най-вече се забавлявайте.


Четвърта цел: Да научаваме повече

Въпреки че в повечето корейски драми има много нереалистични сцени, определено има и неща, които може да научим от тях. Независимо дали е медицинска, историческа или драма, свързана с правото, гледайте и запомняйте по някой друг факт. Ако не друго, то поне може да научите повече за корейската култура, а също и да се мотивирате, защото както всички знаем, корейците са много трудолюбив народ.


Пета цел: Да се грижим за красотата си

Корейците държат на красотата си и затова всяка година излизат безброй много козметични продукти. Освен че са ефективни, са и разнообразни. Може да се намери подходяща козметика за всеки. Експериментирайте и бъдете красиви през новата 2019 година!


Шеста цел: Да си лягаме и да ставаме по-рано


Гледането на драми до късно вечер може да доведе до тъмни сенки под очите и тежки утрини, но дори това е поправимо, а най-добрата новина е, че изпълняването на целта отново включва к-поп. Слушането на такъв тип плейлисти ще ви успокои и ще ви помогне да си легнете по-рано, а плейлистите с песни, които ни носят радост, ще ни помогнат да не закъсняваме сутрин и да започнем деня си с усмивка.


Седма и най-важна цел: Да обичаме себе си!

Това е най-важното нещо, към което да се стремим през новата година. Именно корейската музика и драми ни учат на това, като ни показват, че не трябва да се срамуваме от недостатъците си, а трябва да обичаме себе си такива каквито сме!Comments


bottom of page