top of page
  • Team BKNews

Компанията на Ravi с изявление предполагаемото му участие в корупция


По-рано на 12 януари беше съобщено, че група брокери са били арестувани по обвинения за корупция, за да се избягва военната служба, като насочвали клиентите си към невролог в голяма сеулска болница и после им издавали фалшиви медицински диагнози за епилепсия, с цел освобождаване от военна служба или получаване на по-ниска военна степен.


Предполагаемо брокерите се рекламирали, като казвали, че известен идол рапър също използвал услугите им и успешно получил военна оценка от степен 4 (неактивна служба) чрез тях.


Репортажите твърдят, че рапърът се е оттеглил от предаване през май миналата година заради влизането си в казармата и след това се записал като социален работник през октомври. Ravi, който се оттегли от “2 Days & 1 Night” на KBS2 през май и започна военната си служба като социален работник през октомври, беше назован като въпросния идол.


Компанията на Ravi GROOVL1N пусна следното изявление:

Бихме искали да предадем официалното си изявление относно репортажите, които излязоха днес.
След като го получихме, отблизо проучваме истината за ситуацията.
Правилно е да дадем изявление колкото е възможно по-бързо, но тъй като проблемът е свързан с военния дълг, мислим, че е редно първо да разберем подробностите и после да даваме подробни обяснения, така че в момента се опитваме да разберем детайлите. В допълнение, ако има молба за разследване, свързано със случая, Ravi ще съдейства честно по всяко време.
Повече подробности ще дадем в отделно изявление на по-късна дата.

Източник: Soompi


Comments


bottom of page