top of page
  • Sakura

Рапърът Iron обвинен за насилие над непълнолетно лице


На 10 декември полицейското управление Yongsan в Сеул заяви, че рапърът Iron е упражнил физическо насилие върху съквартиранта си около 7 вечерта.


“A” е 18-годишен ученик, който се срещнал за първи път с Iron преди две години като негов съквартирант и получавал уроци по музика от него. Според полицията Iron обвинил “A” в лъжа и го накарал да легне и ударил гърба му около 50 пъти с бейзболна бухалка. След това „А“ получил натъртвания по двете бедра.


След разпита на полицията, лицето „А“ заявило, че дало на рапъра музикален файл и бил обвинен, че сложил вирус в него. Когато „А“ отрекъл, описаното насилие се случило.

Iron казал, че било дисциплинарна мярка, но признал насилието. После полицията повдигнала обвинения за насилие над непълнолетно лице и поискала от съда задържане под стража заради вероятност заподозреният да избяга или да извърши второ престъпление.


През 2017 г. рапърът получи присъда за домашно насилие, тъй като беше обвинен в това, че е упражнявал насилие и е заплашвал приятелката си. Той също така има обвинения, свързани с употреба на наркотици.


Източник: SoompiComments


bottom of page