top of page
  • Sakura

Ракша Бандан: песни, които олицетворяват специалната връзка между братя и сестри


Ракша Бандан е тук! Денят отбелязва чистата и специална връзка, която братята и сестрите споделят. Колкото и да се сърдят един на друг, пак са си необходими.

В цяла Индия празникът се отбелязва с много сладки и усмивки, но знаем, че нито един празник не минава без подходяща музика, за която Боливуд винаги е на разположение:


Dhaagon Se Baandhaa

Филмът, от който е песента, разказва историята на един брат с четири сестри. Решен да им осигури добър и щастлив живот, той е поставен на кръстопът между тях и любовта си към Sapna.


Phoolon Ka Taron Ka

Класиката "Сестра ми е една на милион" от "Hare Rama Hare Krishna", специално посветена на сестрите, е любим избор за празника и дори често може да сте я чували в сериала "Неразделни" по NOVA.


Hum To Aise Hain

Песента перфектно представя радостта от това да имаш сестра, с която да се шегуваш, да се шляеш безцелно в града и да можеш да наречеш приятел.


Abhi Mujh Mein Kahin

В емоционалната песен моментът, който главният герой е чакал толкова дълго, най-накрая е настъпил и той се среща със сестра си. Струва си да живеем за такива моменти с близките си, дори и да е само за кратко, защото те са като лекарство за раните ни.


Gaaye Jaa

Макар че отношенията между двамата герои във филма "Братя" са сложни, песента поставя въпроса дали само кръвната връзка определя някого като част от семейството ти, или близки са тези, които винаги са ти опора.


Naach Meri Jaan

"Връзката ни е като връв, прикрепена към хвърчило...Не мога да направя и стъпка без теб" - това гласи част от текста на "Naach Meri Jaan" от филма "Tubelight". В него двама братя, които не могат да живеят един без друг - се налага да се борят - единият на фронта заради избухналия конфликт между Индия и Китай, а другият, който има умствена изостаналост и остава в селото, с новия свят.

Comments


bottom of page