top of page
  • albenacacheva

Прокуратурата иска затвор за к-поп изпълнител заради обвинения в сексуално посегателство


Прокурорите поискаха три години затвор за бивш член на момчешка к-поп група във връзка с обвиненията, че е упражнил сексуално насилие и е "почти изнасилил" свой колега от групата, съобщават медиите в понеделник. "Квазиизнасилване" се отнася до акт на сексуално насилие срещу лице в безсъзнание или неспособно да се съпротивлява.


Прокуратурата също така разпореди разкриване на самоличността на к-поп певеца, като поиска той да получи пет години ограничения в заетостта и да премине през програма за третиране на сексуално насилие.


Твърди се, че к-поп певецът - бивш член на група от шест души - е докосвал тялото на жертвата поне три пъти на различни места в периода 2017-2021 г. Жертвата съобщава за него в полицейския участък на Gangnam през 2021 г., а Централната районна прокуратура на Сеул му повдига обвинение през януари.


Обвиняемият признал повечето от обвиненията и изразил съжаление, но заявил, че не може да си спомни някои от тях, тъй като бил "много пиян". Съобщава се, че след подаването на жалбата той е напуснал групата.


След като новината излезе на първите страници на вестниците, някои онлайн потребители настояха, че той е част от OnlyOneOf, шестчленна момчешка група, която дебютира през 2019 г. с албума "Dot Point Jump". Първоначално тя се състоеше от седем членове, но един от тях напусна групата през 2021 г.


8D Entertainment, звукозаписната компания, която представлява OnlyOneOf, категорично отрече да има каквато и да е връзка със случая.

"OnlyOneOf няма абсолютно никакво отношение към последния случай", се посочва в изявление на компанията, в понеделник.
"Ще предприемем решителни правни действия, ако невярна информация за групата продължи да се разпространява. Ще направим всичко възможно, за да защитим правата и интересите на нашите артисти".

Източник: The Korea Times

Comentarios


bottom of page