top of page
  • Team BKNews

Прокуратурата поиска 2 години затвор за Shin Hye Sung от Shinhwa


На 6 април в Източния окръжен съд на Сеул се състоя първото изслушване по случая на Shin Hye Sung от Shinhwa относно шофирането му в нетрезво състояние и незаконното ползване на превозно средство.


По време на изслушването прокуратурата заяви:

Shin Hye Sung призна, че е ползвал и е карал чуждо превозно средство без съгласие. По време на ареста му полицията го е помолила три пъти да си направи тест за алкохол, но Shin Hye Sung е отказал.

Shin Hye Sung призна всички обвинения на процеса, но адвокатът му пледира за снизходителност, като каза:

Подсъдимият е страдал от паническо разстройство, социално тревожно разстройство и депресия, докато е работил като певец в продължение на 25 години. Симптомите му са се влошили от началото на 2021 г. След това никога не е употребявал алкохол и не е получил подобаващо лечение, защото се е страхувал, че ще стане известно на публиката. В деня на инцидента той се срещнал с познатите си за пръв път от известно време, затова изпаднал в безсъзнание и не можел да мисли рационално. Вярно е, че е направил грешка, но не е била планирана и не е била, защото редовно пие и шофира.
Въпреки че подсъдимият е бил пиян, той помислил превозното средство за негово и го карал. Не е имал намерението да използва чуждо превозно средство без разрешение. Също така стигнахме до взаимно споразумение със собственика на превозното средство и собственикът също каза, че не е искал Shin Hye Sung да бъде наказан.
Също така приемаме, че не си е направил теста за алкохол. Той бил смутен от внезапната молба, след като се е събудил от съня си, така че е отказал теста. Разбира се, поначало подсъдимият не е трябвало да шофира под влияние на алкохол, но се надявам да вземете предвид факта, че не е имал намерение да го прави, няма физически щети и рискът от повторение е нисък, защото подсъдимият е напълно наясно с грешката си.

Shin Hye Sung лично коментира:

Съжалявам, че съм разочаровал и наранил много хора, когато трябваше да ви покажа примерно поведение. Няма да позволя това да се случи отново. Ще размишлявам през остатъка от живота си. Съжалявам.

Окончателната присъда ще бъде определена по време на процеса, определен за 20 април.


Източник: Soompi


Comentarios


bottom of page