top of page
  • albenacacheva

Мъж, обвинен в брутално убийство на бившата си приятелка, бе осъден на 40 години затвор


В петък апелативният съд наложи 40-годишна присъда на 36-годишен мъж за систематично преследване и брутално убийство на бившата си приятелка миналата година, след като двойката се разделя. Присъдата е по-тежка от 35-годишната присъда, произнесена на по-долната инстанция.


Kim Byung-chan е осъден за това, че е намушкал многократно с нож 30-годишната си бивша приятелка в студиото ѝ в центъра на Сеул през ноември миналата година. Той я е преследвал след раздялата им през втората половина на 2020 г.


По време на смъртта ѝ тя е била под полицейска защита, след като е подала четири жалби срещу Kim. Срещу него е имало издадена ограничителна заповед.


Случаят предизвика обществена ярост след разкритията, че в деня на смъртта си жертвата два пъти е повикала полицейска помощ чрез предоставен от полицията смарт часовник, но полицаите са пристигнали на мястото късно поради неизправност на устройството.


В петък Върховният съд на Сеул потвърди присъдата на по-долната инстанция срещу Kim по обвинение в убийство от отмъщение и други обвинения, като същевременно увеличи срока на лишаване от свобода с пет години с мотива, че Kim не се разкайва сериозно.

"Съмнително е дали Kim се разкайва сериозно, като се има предвид, че той продължава да повтаря твърдението, че не е търсил отмъщение", заяви съдът, отхвърляйки защитната му теза, че убийството е било случайно.
"Изглежда, че Kim е убил жертвата за отмъщение от гняв заради подадената от нея молба за ограничителна заповед", отбелязва съдът.

Прокурорите поискаха доживотна присъда за Kim както по време на процеса в окръжния, така и в апелативния съд.


Апелативният съд също така потвърди заповедта на съда от по-долна инстанция Kim да носи устройство за проследяване в продължение на 15 години.


Източник: The Korea TImes

Comments


bottom of page